Sanatate

  (2361)
  • Terapie cu protoni: ce este si ce rol are in tratamentul cancerului?

    In lumea medicinii moderne, terapia cu protoni a inceput sa joace un rol semnificativ in lupta impotriva cancerului. In continuare, ai ocazia sa descoperi ce este, cum functioneaza si care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii acesteia in tratamentul cancerului; vei intelege, de asemenea, diferentele dintre terapia cu protoni si radioterapia conventionala.
    Terapie cu protoni: ce este si ce rol are in tratamentul cancerului?
  • Terapie genica: ce este si ce rol are in tratamentul cancerului?

    În lumea medicala, terapia genica se profileaza ca o noua speranta in lupta impotriva cancerului. Descopera ce inseamna aceasta terapie si cum functioneaza, dar si care este rolul sau in tratamentul cancerului; afla mai multe despre provocarile si riscurile asociate cu aceasta forma de terapie si care sunt alte utilizari ale terapiei genice in medicina!
    Terapie genica: ce este si ce rol are in tratamentul cancerului?
  • Cancer rectal: cauze, simptome, tratament

    Cancerul rectal reprezinta o problema de sanatate serioasa, cu impact major asupra calitatii vietii. Descopera ce presupune aceasta afectiune, cauzele aparitiei sale, simptomele specifice si optiunile de tratament existente; afla care sunt modalitatile de prevenire a cancerului rectal si de ce este atat de important sa respecti programul de screening!
    Cancer rectal: cauze, simptome, tratament
  • Scoarta cerebrala: ce este, functii, rol

    Scoarta cerebrala este o componenta vitala a creierului uman. Afla ce este, de fapt, aceasta, cum este structurata si unde este localizata, cum functioneaza si care sunt principalele sale roluri, inclusiv in procesul de gandire si in alte activitati cognitive!
    Scoarta cerebrala: ce este, functii, rol
  • Orbire (pierderea vederii): ce trebuie sa stii despre ea

    Orbirea este o problemă de sănătate majoră, care afectează milioane de oameni la nivel global. Descoper[ cauzele care pot duce la orbire, semnele care pot indica apariția acestei afecțiuni, cum se poate diagnostica, dar și ce tratamente există pentru a o gestiona!
    Orbire (pierderea vederii): ce trebuie sa stii despre ea
  • Epiziotomie: ce este si ce trebuie sa stii despre ea

    Epiziotomia este o procedura de multe ori necesara, care a fost extrem de populara intr-o anumita perioada si care trebuie tratata cu prudenta de catre comunitatea medicala. Afla in ce consta aceasta, care sunt indicatiile si beneficiile epiziotomiei, cum se efectueaza si care sunt recomandarile de ingrijire, pana la vindecarea completa!
    Epiziotomie: ce este si ce trebuie sa stii despre ea
  • Deuteranopia (orbirea la verde): cauze, simptome, tratament

    Deuteranopia este o afectiune mai putin cunoscuta si relativ rara in populatia generala, dar care poate avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii. Descopera, in continuare, in ce consta aceasta, care sunt simptomele asociate si ce optiuni de a depasi provocarile caracteristice acestei afectiuni exista!
    Deuteranopia (orbirea la verde): cauze, simptome, tratament
  • Hipotalamus: ce este, functii, rol

    În universul complex reprezentat de sistemul nervos uman, hipotalamusul joaca un rol fundamental. Descopera in detaliu ce este acest organ, structura sa, functiile pe care le indeplineste, dar si impactul pe care il are asupra organismului; afla mai multe despre diversele tulburari si afectiuni asociate cu hipotalamusul!
    Hipotalamus: ce este, functii, rol