Cunoscut de peste 3000 de ani, amarantul era considerat de azteci aliment sacru, constituind baza alimentatiei si sursa de putere. Considerat de nutritionisti superaliment, amarantul este bogat in proteine, fibre, antioxidanti, minerale si fier, putand inlocui cu succes orezul in alimentatie. Valorile nutritionale depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime. Produsul nu contine organisme modificate genetic si nu este iradiat.
Ingrediente: Amarant* (Amaranthus L.) (*din culturi certificate ecologic).
Valori nutritionale medii per 100g: Valoare energetica 1565kJ/371kcal; Grasimi, din care: 7,0g; Acizi grasi saturati 1,5g; Carbohidrati, din care: 65,0g; Zaharuri 1,7g; Fibre 7,0g; Proteine 14,0g; Sare 0,01g;
Mod de utilizare: Este atat de versatil incat poate fi adaugat in preparate alaturi de orice alte cereale: Orezul il face mai pufos, impreuna cu graul rezulta un amestec foarte hranitor, alaturi de orz sau alac obtineti un preparat rustic. Adaugat la mei se obtine un amestec cremos ce poate fi folosit ca sos, simplu sau alaturi de legume.
Forma de prezentare: Punga cu 350g