Amaranth-ul este recunoscut ca un aliment foarte nutritiv si se cultiva atat pentru frunze, cat si pentru seminte. Face parte din categoria supercerealelor, fiind unul dintre cele mai nutritive alimente cunoscute si avand o valoare proteica mai mare decat orezul, faina integrala de grau, ovazul sau secara. Aceasta cereala este cultivata inca de acum 8000 de ani.
Proprietati:
- Este bogat in proteine, fibre, antioxidanti, minerale si fier, putand inlocui cu succes orezul in alimentatie;
- Nu contine gluten;
- Boabe de amaranth 100% organice;
Compozitie: Semintele de amaranth sunt bogate in proteine (15-18%) si contin 2 aminoacizi esentiali care nu sunt de obicei intalniti in cereale. Sunt bogate in fibre si contin calciu, fier, potasiu, fosfor si vitaminele A si C, fibre de 3 ori mai multe decat in grau, fier de 5 ori mai mult decat in grau, calciu de 2 ori mai mult decat in lapte.
Cum se consuma: Amaranth-ul poate fi gatit ca o cereala, macinat in faina, expandat precum popcorn-ul, lasat la germinat sau prajit. Semintele pot fi gatite impreuna cu alte cereale integrale, adaugate in mancaruri sau supe, ori folosite la mancaruri inabusite ca un ingredient bogat in agent de ingrosare.
Recomandari: Este recomandat in cazul bolilor cardiovasculare, reducerii colesterolului, luptei impotriva cancerului, combaterii anemiei si combaterii inflamatiilor.
Forma de prezentare: Punga 500g