Dieta si nutritie

Anason stelat, 40g, Solaris

Brand: SOLARIS
In stoc
10,49 Lei

Pret / BUC: 10,49 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Anason stelat, 40g, Solaris

652393253

Anasonul Stelat are un gust dulce si o aroma calda, ideala pentru a condimenta deserturile (turta dulce), vinul fiert si lichiorul, sosurile dulci-acrisoare. Se poate adauga in compoturi, bauturi si dulciuri, in preparatele inspirate din bucataria chinezeasca.

Ceaiul de anason confera organismului beneficii importante. Sustine digestia, eliminand balonarea, disconfortul abdominal, colicile. Are proprietati antivirale, fiind util in tratarea simptomelor gripei, racelii, bronsitei. Intareste sistemul imunitar. Stimuleaza apetitul, fiind benefic in anorexie. Contine ulei esential bogat in anetol, care ajuta (in uz extern) la eliminarea bacteriilor si fungilor.

Beneficii:

  • Continut ridicat de nutrienti
  • Bogat in vitamine si minerale
  • Beneficiile utilizarii anasonului stelat
  • Anasonul stelat nu este doar un condiment aromatizant, ci si un ingredient apreciat de mii de ani de medicina chineza traditionala ca detinand numeroase efecte benfice, contribuind la mentinerea sau redobandirea starii de sanatate.
  • contribuie la tratarea infectiilor virale – aceasta actiune terapeutica se datoreaza continutului de acid shikimic, un compus cu proprietati antivirale eficiente. Datorita acestei proprietati, acidul shikimic este unul dintre principalele ingrediente active ale medicamentului Oseltamivir (Tamiflu). Atat semintele de anason stelat, cat si uleiul de anason stelat sunt o sursa naturala, fara efecte adverse, de acid shikimic, un acid considerat eficient in tratarea unor simptome specifice gripei, racelii, bronsitei (fluidizeaza secretiile bronsice prin proprietatea expectoranta a anasonului), dar si a altor infectii virale precum infectia cu herpes simplex 1.
  • contribuie la tratarea infectiilor fungice – anetolul (flavonoid responsabil pentru gustul specific al anasonului si pentru proprietatile antifungice), precum si linalolul pot suprima biofilul si formarea peretelui celular al infectiilor fungice. Este util in candida.
  • inhiba dezvoltarea bacteriilor patogene – unele cercetari au evidentiat eficienta extractului de anason stelat impotriva unor bacterii daunatoare, rezistente la antibiotice, ce pot genera o varietate de boli. Unele studii au aratat ca unii compusi bioactivi ai anasonului stelat ar putea fi eficienti in tratarea infectiilor tractului urinar si a infectiilor cu E.coli.
  • intareste sistemul imunitar – acidul shikimic, quercitina si substantele antioxidante actioneaza in sensul intaririi sistemului imunitar, anasonul putand fi considerat un bun profilactic impotriva imbolnavirilor de diverse afectiuni.
  • sustine buna functionare a sistemului digestiv – anasonul stelat stimuleaza digestia, elimina balonarea, gazele intestinale si disconfortul abdominal asociat balonarii, constipatiei si colicilor. Poate trata indigestia, dispepsia.
  • stimuleaza lactatia – anumite substante din compozitia anasonului stelat au proprietati galactogene, stimuleaza secretia de lapte matern. Recomandam consultarea medicului inainte de a consuma ceai de anason pentru stimularea lactatiei, pentru un un sfat avizat si un dozaj particularizat.
  • stimuleaza apetitul – indicat in anorexie.
  • amelioreaza simptomele menopauzei – compusul anetol mimeaza proprietatile estrogenului si poate diminua unele simptome ale menopauzei. Conform unor studii, condimentele ce contin anetol (anason stelat, anason si fenicul) au redus cu 75% bufeurile in cazul a 72 de persoane.
  • diminueaza durerile (articulare si musculare, durerile de gat, migrenele) - prin intermediul proprietatilor antiinflamatorii.

Mod de utilizare: Anasonul poate fi folosit intreg sau se pot folosi doar semintele acestuia, fie ele intregi sau macinate, in scop culinar, intr-o multime de preparate dulci si sarate, precum si la unele bauturi. invelisul anasonului nu se consuma insa, putand fi scos din mancarea/desertul/bautura in care a fost adaugat pentru aromatizare.

Pentru a beneficia de cat mai multe dintre efectele de mai sus si in special pentru imbunatatirea digestiei, eliminarea gazelor si a disconfortului abdominal sau pentru ameliorarea unor dureri poti sa mesteci (asa cum recomanda medicina chineza si cea ayurvedica) timp de cateva minute 1-2 seminte de anason (cat mai proaspete, pentru a fi mai moi) pe care le vei scoate inainte din foliculii sai.

De asemenea, poti pregati un ceai (macerat la rece sau infuzie) de anason stelat, in care poti adauga (optional, daca doresti) si fenicul, un varf de scortisoara si unul de ghimbir si vei obtine nu doar un ceai delicios si aromat, ci si terapeutic.

Anasonul face parte din celebrul amestec de condimente chinezesc, numit „5 arome” (Five Spices) si contine pe langa anason, piper de Sichuan, cuisoare, fenicul, cassia (scortisoara chinezeasca) si a fost conceput initial in dorinta de a aduna 5 gusturi diferite intr-un singur preparat. Este un ingredient popular in bucataria asiatica, in special in China si Vietnam, dar si in Thailanda, Malaezia, India.

Anasonul stelat este un ingredient atat de delicios si versatil, incat iti poti lasa imaginatia si creativitatea sa zboare pentru a pregati cele mai gustoase preparate. iti sugeram in continuare unele idei in care il poti folosi sau unele produse care contin deja anason stelat.


Precautii:

  • copiii mici – din pricina faptului ca uneori, anasonul stelat este combinat/inlocuit cu o varietate japoneza necomestibila si toxica de anason (Illicium anisatum), se recomanda a se achizitiona anason stelat din surse de incredere si a nu se administra copiilor mici. Consumului de anason japonez poate conduce la urmatoarele simptome: convulsii, halucinatii si greata.
  • femeile aflate in perioada menstruatiei – anasonul are un efect emenagog si estrogenic, care favorizeaza menstruatia si poate amplifica hemoragia.
  • in toate cazurile de mai sus, precum si in cazul altor afectiuni/boli, precum si al administrarii unor tratamente, in special alopate, recomandam consultarea medicului de specialitate pentru obtinerea unui sfat avizat.

Forma de prezentare: 40g.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

checkout.warnings.Notice