Nuantator de par: avantaje si dezavantaje
Frumusetea parului nu se refera numai la aspectul si sanatatea firului, culoare este la fel de importanta. Daca iti doresti o schimbare temporara ai posibilitatea sa optezi pentru folosirea unui nuantator de par, pentru un aspect deosebit. Pentru o modificare de look de acest tip ai nevoie de produse de cea mai buna calitate, pe care sa le utilizezi conform recomandarilor producatorului.
Prezentam in continuare informatii detaliate despre nuantatorul de par, de la modul de intrebuintarea corecta, pana la opinii pro si contra pentru ca alegerea ta sa fie inspirata.
Ce este nuantatorul de par?
Nuantatorul de par este un produs cosmetic - sampon, gel, spray, spuma, balsam - cu efect temporar de schimbare a culorii parului. Spre deosebire de produsele de vopsire permanenta, nuantatorul de par nu contine substante chimice de fixare a culorii pe firul de par, doar pigmenti. Gasesti solutii pentru colorarea parului pentru o perioada determinata in farmacia online la sectiunea cu marci exclusive pentru fiecare nuanta. Ai astfel produse de cea mai buna calitate, imbogatite cu elemente nutritive si de intarire a firelor de par, care nu altereaza structura acestuia, din contra, dupa folosire parul este moale si plin de viata.
Un nuantator de par poate fi si un tratament potrivit pentru a acoepri primele fire albe in mod delicat, deoarece nu contine siliconi, parabeni sau petroleum. Un nuantator de par se estompeaza dupa cateva spalari, nu afecteaza sanatatea firelor, dar te ajuta sa oferi un grad de intensitate parului si o durabilitate determinata, daca urmezi instructiunile de folosire recomandate.
Avantajele folosirii nuantatorului de par
Nu contine substante chimice agresive
Un nuantator de par nu contine amoniac si apa oxigenata asa cum se intampla in cazul vopselei de par permanente, asadar nu actioneaza intr-un mod agresiv asupra firelor de par si a scalpului si nu deterioreaza podoaba capilara. Acest lucru poate insemna ca riscul de reactii alergice este redus, dar nu exclus.
Este o solutie rapida si temporara
Atunci cand iti doresti o schimbare pentru o scurta perioada, nuantatorul de par poate fi varianta optima pentru a obtine o modificare a tonurilor parului sau niste reflexii interesante. Dupa cateva spalari, numarul acestora difera de la un producator la altul, vei ramane cu un par curat si sanatos, revenind la culoarea naturala.
Varianta care te mentine in trenduri
Marele avantaj al nuantatorului este ca iti permite, de la prima utilizare, sa ai o modificare a culorii parului pentru un eveniment la care iti doresti sa iesi in evidenta sau pentru a acoperi urgent unele imperfectiuni. Dupa spalare, parul revine la culoarea sa si tu poti intrebuinta un alt nuantator cu ajutorul caruia tinuta si personalitatea ta sa fie definite corespunzator.
Sprijina parul vopsit
Nuantatorul poate fi aplicat chiar si pe un par vopsit, nu va aluneca pe firul de par si va oferi protectie si culoare, conditia esentiala este sa fie cat mai apropiat de pigmentul de baza. Pana si un astfel de produs de frumusete si ingrijire pentru par are limitarile sale cand vine vorba de transformari spectaculoase. Nu poti obtine blond cu un nuantator daca parul tau este negru, pentru aceasta ai avea nevoie de oxidant.
Intensifica nuanta de par
Un nuantator te ajuta sa ai o culoare vibranta pentru o perioada si sa o reimprospatezi. Obtii acest lucru si pentru parul vopsit, cu mentiunea ca atunci cand la radacina nu vei mai avea vopsea, pe lungimea firului de par vei observa tonuri diferite.
Dezavantajele utilizarii nuantatorului de par
Aplicare constanta
Daca iti doresti mentinerea culorii optime vei avea nevoie de aplicare constanta a nuantatorului, dar si de ingrijire adecvata. Dupa cateva spalari tonurile pe care le adori se vor estompa. Daca nu ai achizitionat un produs de calitate este foarte posibil ca de prima data sa te confrunti cu unele probleme, atat in ceea ce priveste tonul obtinut, cat si in privinta duratei de actiune.
Acoperirea poate fi deficitara pentru firele de par alb daca nuantatorul nu este produs de o firma cu traditie pe piata sau nu este aplicat corect. Un produs slab calitativ, aplicat constant, nu te va ajuta sa obtii culoarea dorita, iar daca transpiri la nivelul scalpului te poti trezi cu unele urme pe piele.
Reflexe in loc de culoare
Este foarte important sa achizitionezi culoarea potrivita pentru parul tau. Nuantatorul prea deschis nu va face altceva decat sa te ajute sa obtii o stralucire, textura si unele reflexii, nu si pigment nou pe un par inchis la culoare. Si daca aplici nuantator pe un par vopsit, dar si pe unul natural nu poti obtine mereu tonul pe care il doresti, ceea ce inseamna ca nu vei obtine o schimbare vizibila.
Cum se foloseste corect nuantatorul de par?
- Achizitioneaza culoarea potrivita nuantei parului;
- Citeste instructiunile de folosire;
- Agita flaconul inainte de utilizare;
- Poarta manusile din pachet;
- Aplica produsul pe toata lungimea parului;
- Lasa nuantatorul sa actioneze asa cum este recomandat in prospect;
- Curata parul cu un sampon adecvat tipului de par sau nevoilor sale;
- Ingrijeste si protejeaza parul cu produse speciale pentru parul colorat, pentru a evita indepartarea mult prea rapida a nuantatorului.
Sfaturi utile pentru intrebuintarea in siguranta a nuantatorului de par
Nuantatorul de par poate avea la baza ingrediente naturale. Acestea pot cauza unele reactii alergice, de aceea nu sunt recomandat tututor categoriilor de varsta si in orice conditii. Cand pielea tenului si a scalpului este sensibila, prezinta inflamatii sau eczeme nu este indicat sa folosesti nuantatorul de par.
De asemenea, daca in trecut ai avut o reactie adversa dupa vopsirea sau colorarea parului trebuie sa faci un test de toleranta inainte de aplicarea produsului pentru a evita problemele de sanatate precum riscul aparitiei unor forme de cancer.
Acest material in care am abordat avantajele si dezavantajele folosirii nuantatorului de par este strict informativ. Daca vrei sa utilizezi un astfel de produs pentru schimbarea culorii parului, achizitioneaza articole de calitate, respecta instructiunile producatorului si la primele reactii adverse mergi de urgenta la medic!
Surse de informare:
Trends in Use of Hair Dye: A Cross-Sectional Study - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3927172/
How Often Can You Dye Your Hair? - https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/how-often-can-you-dye-your-hair
Hair Dyes and Cancer Risk - https://www.cancer.org/cancer/risk-prevention/chemicals/hair-dyes.html