Oatcake este painea scotienilor si este similara cu o turtita plata preparata insa din ovaz.
Oatcake–urile au fost documentate ca existand in Scotia incepand din anul 43 D.Hr., acestea fiind “pilonul de paine scotian de secole”. Oatcake-urile au devenit populare si in Anglia, regina Elisabeta a II a servindu-le in mod regulat la micul dejun.
Ovazul este bogat in fibre solubile care elibereaza energia lent, mentanind starea de satietate un timp mai indelungat.
Ovazul reprezinta o sursa de vitamine si minerale: mangan, magneziu, fosfor, vitamina B
Ovazul este o sursa de beta-glucani care contribuie la scaderea colesterolului.
Ingrediente: 86% faina de ovaz integral fara gluten, amidon de porumb, ulei din fructe de palmier*, sare de mare, agenti de crestere (bicarbonat de amoniu, bicarbonat de sodiu), miere.
Mod de utilizare: o gustare sanatoasa.
Mod de prezentare: 160g.