Cacao este denumirea semintelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao), care dupa uscare se macina sub forma de pulbere, fiind ingredientul principal in productia de ciocolata. Cacaoa aduce un plus de savoare prajiturilor, tartelor, produselor de cofetarie si patiserie.
Cum se consuma:
- Poate fi adaugata in lapte de capra, vaca sau in cel vegetal (de soia, migdale, caju). Este un ingredient vital in productia de ciocolata.
Cum actioneaza:
- Antioxidantii din pudra de cacao protejeaza impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea celulara.
Ingrediente: pudra de cacao cu 10-12% grasime;
Compozitie: Cacaoa are in compozitie antioxidanti puternici - flavonoide (precum epicatechina, catechine si procyanidins)
Valori nutritionale/ 100g:
- Energie (kj/kcal)1928kj / 461kcal (CZE*%- 23.05);
- Grasimi 11g (CZE%- 10.18);
- Carbohidrati 51g (CZE%- 35.41);
- Fibre 35g (CZE*%- 116.66);
- Proteine 22g (CZE*%- 30.55);
- Sodiu 0.016g (CZE*%- 0.53).
Prezentare: Punga 100g