Canespor solutie contine o substanta activa numita bifonazol. Aceasta are actiune impotriva infectiilor cu ciuperci si fungi.
Tratamentul micozelor pielii determinate de dermatofiti, levuri, mucegaiuri si alti fungi, denumite in functie de localizare: tinea pedis „piciorul atletului” (localizare la nivelul picioarelor), tinea manum (localizare la nivelul mainilor), tinea corporis (localizare la nivelul corpului), tinea inguinalis (localizare in pliurile cutanate); pitiriazis versicolor – infectie care modifica culoarea pielii in zonele afectate; candidoza superficiala a pielii.
Tratamentul eritrasmei - infectie cronica a pielii, localizata in regiunile axilara si inghinala.
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Ingrediente: Etanol 96%, miristat de izopropil si bifonazol.
Mod de administrare: Se utilizeaza o data pe zi, preferabil seara, inainte de culcare. Se aplica in strat subtire pe zona afectata si se maseaza; cateva picaturi (aproximativ 3 picaturi) sunt in general suficiente pentru tratarea unei zone de marimea unei palme.
Nota: Dupa desurubarea capacului, tineti flaconul vertical cu capul in jos si daca este necesar, bateti usor cu degetul in flacon.
Pentru obtinerea unor rezultate definitive, tratamentul cu bifonazol trebuie continuat de-a lungul unei perioade adecvate.
Durata recomandata a tratamentului este:
- Micozele picioarelor (tinea pedum, tinea pedum interdigitalis) - 3 saptamani.
- Micozele corpului, mainilor si pliurilor cutanate (tinea corporis, tinea manum, tinea inguinalis) - 2 - 3 saptamani.
- Pitiriazis versicolor - 2 saptamani.
- Eritrasma - 2 saptamani.
- Candidoza superficiala a pielii - 2-4 saptamani.
Daca starea dumneavoastra se inrautateste sau nu intervine nicio imbunatatire dupa 4 zile, adresati-va medicului. De asemenea, adresati-va medicului daca aveti impresia ca efectul Canespor solutie este prea puternic sau prea slab.
Spalati inainte de fiecare utilizare pielea afectata, pentru a indeparta resturile de piele si reziduurile de la aplicarea precedenta. Uscati bine, mai ales in zonele greu accesibile, de exemplu intre degete. Schimbati zilnic prosoapele si articolele de imbracaminte care vin in contact cu pielea infectata. Astfel preveniti transmiterea ciupercii in alte zone sau la alte persoane.
Copii: nu s-au realizat studii aprofundate la copii. Dintr-un studiu clinic, datele raportate nu au indicat ca se pot anticipa reactii adverse severe la copii. Totusi la sugari, bifonazolul nu trebuie utilizat decat sub supraveghere medicala.
Reactii adverse:
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Urmatoarele reactii adverse au fost raporate la administrarea de bifonazol:
- Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): reactii de hipersensibilitate;
- Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): durere la locul de administrare, umflarea locului de administrare sau zonei respective, reactie alergica cutanata generalizata, reactie alergica cutanata localizata, inrosirea pielii, mancarimea pielii, eruptie cutanata de culoare rosie, descuamarea pielii, eruptie cutanata trecatoare insotita sau nu de mancarime, eczema, uscaciunea pielii, iritatie cutanata, macerarea pielii, senzatie de arsura la nivelul pielii.
Aceste reactii sunt reversibile la oprirea tratamentului.
Forma de prezentare: Un flacon cu 15 ml solutie cutanata.