Afinul face parte din familia Ericaceae, fiind un arbust mic, cu tulpini taratoare, de culoare verde. Frunzele sunt rotund-ovate pana la eliptice, iar florile, de culoare roz-palide au petalele unite in partea de sus sub forma de clopotel.
Fructele, de culoare negru-albastrui au forma sferica, fiind zemoase, cu suc violaceu si gust placut dulce-acrisor. Creste in regiunile alpine, la altitudini de pana la 2000-2500m, pe versantii umbriti si umezi, in padurile de conifere, pe stanci si pajisti montane.
Ceaiul de afine ofera echilibru si sanatate pentru organism. Contribuie la sanatatea sistemului digestiv si urinar.
Compozitie: Flori de Hibiscus si amestec in proportii variabile de fructe: maces, mar paduret, afine frunze de: mur, fragi, afin, lamaita arome.
Mod de administrare: Se toarna o cana de apa clocotita peste 1-2 pliculete de ceai, se lasa la infuzat 5-10 minute, se bea ca atare sau indulcit, la temperatura camerei.
Forma de prezentare: 20 plicuri