Mentine un metabolism normal al glucozei datorita enzimelor, polifenolilor si a acidului ascorbic, constituenti prezenti in aceasta planta.
Ajuta la controlul greutatii.
Inhiba activitatea enzimei a-amilaza, impiedicand astfel transformarea carbohidratilor complexi in zaharuri simple, care sunt stocate ca grasimi de depozitare daca nu sunt utilizate imediat de organism. Rezultatul este o diminuare a tesutului adipos.
Principii active: peptide, aminoacizi liberi, hemiceluloza, pectine, vitamine, alantoina, acid salicilic, acid fosforic, saruri minerale.
Ingrediente: teci de fasole (Phaseolus vulgaris L.).
Mod de utilizare:
Intern: decoct. Se fierbe o lingura produs in 250 ml apa timp de 10-15 minute, dupa care se strecoara si se consuma ca atare, la temperatura camerei. Se beau 2- 3 cani cu ceai pe zi, inaintea meselor principale.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.