Ceaiul din fructe de anason sustine apetitul si sanatatea digestiva.
Benefic in tulburari dispeptice cu spasme usoare ale tractului gastrointestinal, balonare si flatulenta.
Mentine sanatatea respiratorie, are efect spasmolitic si efect de bronhodilatare.
Stimuleaza secretia tuturor glandelor, inclusiv a celor lactogene.
Principii active: ulei esential (alcatuit din anetol, estragol, dianetol, α si β-pinen, limonen,anisol, linalool, terpineol, vanilina, acid anisic), cumarine (umbeliferona), furanocumarine (bergapten), flavone, lipide, proteine, zaharuri, substante minerale.
Ingrediente: fructe de anason (Pimpinella anisum L.)
Mod de utilizare:
Intern: infuzie-peste o lingurita cu planta se toarna 250ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi cu 30 de minute inaintea meselor principale. Pentru sugari, se prepara infuzie din 5-6 fructe la 100 ml apa clocotita.
Contraindicatii:
Sarcina, alergie la anason si alcool, gastrite hiperacide si ulcer gastric si duodenal, enterocolite cronice si acute.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.