Ceaiul de turita-mare mentine starea de sanatate a circulatiei sanguine datorita tanininurilor, cumarinelor si flavonoidelor din compozitie.
Sustine functiile hepato-biliare prin fitosterina, sanatatea tractului urinar inferior si a tractului respirator superior.
Sustine activitatea sistemului imunitar.
Principii active: tanin, flavone, substante amare, triterpene, ulei volatil, saruri de siliciu, vitaminele C si K. A. eupatoria este foarte bogata in metaboliti secundari: 3-11% tanin si aproximativ 1,9% flavonoide, acizi fenolici si triterpenoide.
Ingrediente: partea aeriana a plantei de turita-mare (Agrimonia eupatoria L.).
Mod de utilizare:
Intern: infuzie-peste o lingurita cu planta se toarna 250ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau, la temperatura camerei, 2-3 cani cu ceai pe zi, de preferinta prima dimineata, pe stomacul gol.
Mod de prezentare: o cutie de 50g de ceai.