In trecut oamenii foloseau ceaiul de urzica pentru proprietatile sale digestive, expectorante, antiparazitare si detoxifiante. Infuzia de urzica este una dintre infuziile cele mai bogate in substante benefice si compusi activi.
Din punct de vedere istoric urzica (Urtica Dioica) este utilizata inca din preistorie. In epoca neolitica tulpina sa a fost folosita in obtinerea sforii. Soldatii lui Caesar au raspandit aceasta planta pe care au adus-o din Anglia.
De la urzica se folosesc doua parti care au proprietati medicinale: iarba (tulpina cu tot cu frunze) si radacina (locul unde planta isi depoziteaza pe timp de iarna substantele de rezerva).
Infuzia de urzica reprezinta o importanta sursa de proteine, fier si minerale.
Ceaiul de uzica ajuta la reglarea tensiunii arteriale si nivelului de zahar din organism, ajuta la tratarea anemiei, a problemelor intestinale si infectiilor urinare.
Ingrediente: urzica 100%.
Continut: ceaiul de urzica furnizeaza organismului nici mai mult nici mai putin de 17 vitamine si minerale, ca vitaminele A, B1, B5, C, E si K, potasiu, magneziu, zinc, calciu si o cantitate insemnata de acizi grasi, proteine, flavonoizi si a alte substante fitochimice.
Mod de preparare: se pune o lingurita de ceai de urzica in 150 ml de apa fierbinte. Ceaiul trebuie sa fie infuzat timp de 7-8 minute.
Mod de prezentare: 50g.