Ceaiul de crusin sustine si regleaza tranzitul intestinal, ajuta la eliminarea gazului.
Mentine sanatatea intestinala datorita antrachinonei, a taninurilor si a uleiului volatil, prezente in aceasta planta.
Contribuie la apararea organismului impotriva agentilor externi.
Sustine starea de sanatate a intestinelor.
Prezinta activitati antiseptice si antiinflamatoare la nivel cutanat.
Principii active: contine glicozide antrachinonice A si B, glicozide, diantrone, flavonoide, taninuri.
Ingrediente: scoarta arbustului de crusin (Rhamnus frangula L.).
Mod de utilizare:
Intern: 1-2 lingurite de produs se umecteaza cu apa, se lasa in repaos 10 minute, se adauga apoi 200 ml apa clocotita, se fierbe apoi 10 minute la foc mic. Se lasa acoperit 10-15 minute, dupa care se filtreaza. Se bea o cana cu ceai caldut seara inainte de culcare; la nevoie, aceeasi cantitate se bea dimineata.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.