Troscotul este una dintre plantele cu multiple beneficii pentru sanatatea ta, care poate fi folosita atat intern, cat si extern pentru a trata o serie de afectiuni care iti pot periclita stilul de viata.
Ceaiul de troscot este utilizat, in mod traditional, in afectiuni renale, reumatism, guta, hipertensiune; extern in rani, hemoroizi.
Troscotul se bucura de un bun continut de flavonozide, tanini, substante cu efect antidiareic, astringent si mineralizant. De altfel, printre substantele sale active se regaseste si acidul silicic, vitamina C, grasimi, mucilagii, mici cantitati de ulei esential dar si saruri minerale necesare organismului uman.
Compozitie: Tulpini, frunze si flori de troscot – Polygonum aviculare L., familia Polygonaceae.
Actiune: Antihemoragica, antireumatica, diuretica, remineralizanta, usor hipotensiva, astringenta, cicatrizanta.
Mod de preparare:
- Intern – infuzie. Se toarna o cana de apa clocotita peste 1 lingura produs, se acopera 10-15 minute, apoi se strecoara si se consuma la temperatura camerei.
- Extern – infuzie concentrata. Se toarna o cana de apa clocotita peste 3 linguri produs, se acopera 10-15 minute.
Mod de administrare:
- Intern: 2-3 cani/zi, in cure de lunga durata.
- Extern: bai locale sau cataplasme.
Forma de prezentare: 50g