Ciocolata neagra cu un strop de Earl Grey si poti visa ca esti la Londra. Caruselul canta "London bridge is falling down" dupa ce este invartit.
Ingrediente: 100% ceai negru de Ceylon cu albastrea, amaranth si arome de ciocolata si bergamota.
Mod de preparare:
- Apa folosita trebuie sa fie proaspata (nu fiarta si racita) si, pe cat posibil, fara adaosuri (spre exemplu clorul afecteaza aroma ceaiului verde).
- Ceaiul negru infuzeaza la 90-100 C timp de 3-5 minute. Daca nu aveti termometru alimentar la dispozitie luati apa de pe foc si lasati-o 2-3 minute sa se mai raceasca.
Avertizari:
- Ceaiul verde, cu cat este mai mult timp lasat la infuzat cu atat gustul amarui si aroma sa specifica devin mai pronuntate, in detrimentul celorlalte componente din amestec - fructe, petale de flori.
- Asigurati-va ca folositi un infuzor suficient de mare pentru ca frunzele de ceai sa se desfaca in totalitate, eliberand astfel toata aroma. De asemenea, chiar daca pare putin, nu puneti mai mult de o lingurita rasa la o cana de 300 ml, altfel bautura rezultata va fi prea "tare".
Forma de prezentare: 100g