Cuisoarele sunt originare din insulele Moluce, acum parte din Indonezia. Astfel, cuisoarele au fost folosite ca medicament in China, inca din anul 3 i.Hr. Acestea au proprietati antiseptice, antivirale si antibicrobiene, sunt un anestezic natural si au efect tonic cardiac.
Beneficii:
- Au proprietati antiseptice si antibacteriene.
- Puternic antioxidant.
- Efect analgezic si anestezic natural.
- Proprietati digestive si carminative.
- Efect antiviral si antiinflamator.
- Contribuie la detoxifierea ficatului.
- Imbunatatesc circulatia sanguina, in special circulatia periferica, prin actiunea vasodilatatoare.
- Protejeaza impotriva insectelor.
Compozitie: Mangan, potasiu, magneziu, calciu, vitaminele A, C si K, fibre, acizi grasi, polifenoli (printre care si taninuri) si antioxidanti, cei mai cunoscuti dintre acestia fiind eugenolul si carofilenul.
Mod de utilizare:
- Sub forma de macerat: seara se adauga 3-7 cuisoare macinate intr-o cana cu apa, se acopera si se lasa pana dimineata.
- Pot fi folosite pentru condimentare in diverse mancaruri, dulciuri sau bauturi.
Avertizari:
- Tratamente anticoagulante – eugenolul continut de cuisoare poate incetini coagularea sangelui, motiv pentru care se recomanda consultarea medicului inainte de a consuma cuisoare.
- Interventii chirurgicale – consumul de cuisoare nu este recomandat inainte de o interventie chirurgicala.
- Administrare incorecta a uleiului de cuisoare – se recomanda consultarea unui specialist inainte de administrarea uleiului esential. Eugenolul din compozitia cuisoarelor are un efect coroziv asupra mucoaselor, motiv pentru care intotdeauna se folosesc cantitati foarte mici care se dilueaza intr-un ulei vegetal purtator. In cazul in care procedezi in alt mod decat acesta, cuisoarele pot provoca arsuri ale pielii.
- Supradozarea este contraindicata intrucat poate conduce la iritarea sistemului nervos central.
Forma de prezentare: Punga de 30g