Chili, devenit azi unul dintre cele mai populare condimente, prezinta, dincolo de utilitatea in gastronomie, numeroase proprietati ce aduc beneficii notabile organismului: imbunatateste circulatia sanguina si reduce senzatia de picioare grele, intareste sistemul imunitar, reduce durerile (articulare, reumatice, musculare, de cap), favorizeaza reglarea tensiunii arteriale, imbunatateste performanta musculaturii.
Proprietati:
- Substanta activa a extractului de chili, capsaicina, regasita in semintele si membrana dinauntrul fructului are efect termogen, favorizand astfel diminuarea tesutului adipos.
- Extractul este complet natural si corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. Este nevoie de aproximativ 10 - 11 kg de materie prima pentru a obtine 1 kg de extract.
- Metoda de obtinereprin extractie CO₂. Extractia CO₂ este o metoda ecologica nepoluanta, curata, de inalta tehnologie, agreata de organismele de certificare bio, ce permite obtinerea unui randament superior presarii la rece. Metoda garanteaza puritatea maxima a extractului, nealterarea si nedeteriorarea compusilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic si este disponibil nelimitat.Pe parcursul extractiei CO₂ substantele sensibile la temperaturi mai ridicate raman intacte, iar compusii cu potential oxidativ nu sunt afectati datorita excluderii oxigenului. Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obtinute prin extractie CO₂ in comparatie cu cele obtinute prin presare, macerare sau chiar distilare.
Produsul este indicat pentru celulita, depozite de grasime; dureri musculare, reumatice, artrita; dureri de cap, migrene; frisoane, degeraturi; circulatie periferica deficitara; in diferite compozitii pentru ingrijirea scalpului; favorizeaza cresterea parului.
Compozite: Capsaicinoide 4,8-5,2% (capsaicin, nordihydrocapsaicin, dihydrocapsaicin), carotenoide (beta-caroten, capsanthin, capsorubin), acizi grasi esentiali, substante volatile, vitamine
Ingrediente (INCI): Capsicum frutescens fruit extract.
Mod de utilizare:
- Nu se aplica pur pe piele, se foloseste doar ca ingredient in compozitii cosmetice;
- Dozaj indicativ 0,05 - 1%;
- Ca ingredient in balsamuri, unguente, creme anhidre;
- Ca ingredient in emulsii (creme, lotiuni) adaugat la final, la rece;
- Ca ingredient in geluri cu structura compacta;
Avertizari:
- Ca regula generala, inainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test in pliul cotului, cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare;
- A nu se utiliza in niciun caz nediluat, a se folosi in dozajul recomandat;
- A se utiliza cu precautie pe pielea sensibila;
- A nu se aplica pe rani, mucoase sau in jurul ochilor;
- A nu se lasa la indemana copiilor;
- Contraindicat copiilor;
- A nu se inhala;
- Uz extern;
Forma de prezentare: Sticluta de 10ml