Inul este o samanta cu putere de vindecare cunoscuta inca din Antichitate. Florile de in sunt albastre sau albe, iar semintele sale au o nuanta maronie. Inul provine din zona Caucazului, a Mediteranei si a Asiei Mici. In timpurile actuale este cultivat in Europa Centrala, in Rusia, Egipt, Algeria, Belgia, Olanda si America de Nord.
Compozitie:
Faina de in contine glucide, proteine, minerale precum potasiu si magneziu, vitamina E.
Caracteristici:
Faina de in calmeaza iritatiile sistemului digestiv si are usoare proprietati laxative. Scade colesterolul, confera un tonus bun organismului. Fibrele ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Cataplasmele cu faina de in pot fi aplicate pe furuncule sau pe zone afectate de reumatism, pentru ameliorarea simptomelor.
Este indicata in cazuri de colita, constipatie.
Mod de administrare
Faina de in poate fi consumata ca atare sau in amestecuri cu alte fainuri. In uz extern, se foloseste in cataplasme.
Forma de prezentare: 100g