Faina din fructe de roscove are proprietati antioxidante, antivirale, antibacteriene si analgezice. Are multe beneficii, printre care: ajuta digestia, combate balonarea, previne afectiunile virale si bacteriene, impiedica dezvoltarea bacteriilor intestinale (E-coli), regleaza nivelul de zahar din sange, previne afectiunile virale si bacteriene.
Beneficii:
- Macinata pe moara traditionala cu pietre;
- Are proprietati antioxidante si antivirale;
Compozitie: Faina din roscove are in compozitie taninuri condensate. Semintele din care este obtinuta mai contin si vitaminele A, D, E.
Cum se consuma: Roscova este utilizata in stare uscata, uneori intreaga, de cele mai multe ori sub forma de fainuri, siropuri sau ceai. Astazi, pastaia de roscova prajita si macinata este utilizata ca substitut de cacao.
Extractul de pastaie de roscov este folosit ca mirodenie in productia unei game largi de alimente, precum: bauturi alcoolice si non-alcoolice, produse lactate, inghetata, dulciuri, produse de panificatie, budinci, produse din carne, condiment de amestecuri, fructe de produse, si altele.
Continutul de calorii in faina din fructe de roscove este mai redus decat in cacao. Gustul este placut, usor, dulceag, poate fi amestecata cu indulcitori, lapte sau cu alte ingrediente in deserturi.
Recomandari: Reprezinta o alternativa pentru faina de grau sau pudra de ciocolata (cu un indice glicemic mai mare), in cazul persoanelor sensibile la aceste produse.mIntrucat are un continut nutritiv ridicat, poate fi o sursa de vitamine pentru un organism slabit. Este folosita in special in produse de patiserie ca inlocuitor de cacao.
Forma de prezentare: Punga 100g