Faina de alac contine mai multe proteine decat faina obisnuita, de aceea si aportul caloric pe care il are este semnificativ mai mic decat cel al fainii albe, din grau. Faina de alac este una integrala, care se face remarcata prin aroma sa de nuca. Aceasta este populara intrucat nu contine cantitati mari de gluten, in comparatie cu faina alba. Multe din persoanele care au sensibilitate la gluten pot tolera mai bine aceasta faina, insa cele care sufera de boala celiaca ori de alte intolerante majore la gluten ar trebui sa evite si acest tip de faina.
Ingrediente:
- Faina integrala de alac (monococcum triticum)* (*din culturi certificate ecologic).
- Valori nutritionale medii per 100g: Valoare energetica 1503kJ / 335kcal; Grasimi 1,58g; din care acizi grasi saturati 0,26g; Carbohidrati 70,82g; din care zaharuri 2,21g; Fibre 3,0g; Proteine 12,75g; Sare 0,02g;
Mod de utilizare: Se poate utiliza in pregatirea diverselor preparate.
Precautii: A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui.
Forma de prezentare: Punga cu 1kg