Ce este Faringo Hot Drink si pentru ce se utilizeaza
Faringo Hot Drink este un remediu folosit pentru ameliorarea simptomatica, pe termen scurt a gripei, starilor febrile, frisoanelor si racelilor comune, inclusiv a cefaleei, durerilor in gat, disconfortului si durerilor, congestiei nazale, sinuzitei precum si a durerii si catarului nazal acut, asociate acesteia.
Medicamentul este destinat utilizarii de catre adulti si adolescenti cu varsta mai mare de 15 ani. Tratamentul cu antibiotice poate fi necesar in cazul aparitiei infectiilor bacteriene. Daca dupa 5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.
Faringo Hot Drink face parte din grupa medicamentelor numite analgezice – antipiretice. Faringo Hot Drink este un medicament impotriva racelii si gripei, care contine trei substante active:
- Paracetamol care amelioreaza durerea si reduce temperatura atunci cand aveti febra.
- Maleatul de clorfeniramina reduce congestia nazala, lacrimarea ochilor, asociate adesea cu cele de mai sus si actioneaza asupra fenomenelor de tipul stranutului.
- Vitamina C (acidul ascorbic) va ajuta sa inlocuiti vitamina C care se pierde in primele stadii de raceala si gripa.
Cum sa utilizati Faringo Hot Drink
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti si adolescenti cu varsta peste 15 ani: un plic Faringo Hot Drink de 2-3 ori pe zi. Intervalul intre administrari trebuie sa fie de cel putin 4 ore. Daca suferiti de afectare grava a rinichilor, intervalul intre administrari trebuie sa fie de cel putin 8 ore. Nu depasiti dozele recomandate.
Continutul unui plic de Faringo Hot Drink se dizolva intr-o cana cu apa fierbinte (aproximativ 200 ml). Se obtine o bautura cu aroma de lamaie care se bea fierbinte. Nu dizolvati si nu administrati mai mult de un plic o data. Pentru tratamentul starilor gripale, este preferabila administrarea acestui medicament cu apa fierbinte, seara, din momentul aparitiei primelor simptome.
Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau dupa 5 zile de tratament.
Daca aveti impresia ca efectul Faringo Hot Drink este prea puternic sau prea slab intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Daca utilizati mai mult Faringo Hot Drink decat trebuie: solicitati imediat consult medical si explicati-i exact cat de mult ati luat. Medicul dumneavoastra va va sfatui ce trebuie sa faceti. Este important sa-i spuneti doctorului, chiar daca va simtiti bine. Daca o persoana a luat prea mult paracetamol, exista un risc serios de afectare la nivelul ficatului datorita intarzierii instituirii tratamentului.
Daca uitati sa utilizati Faringo Hot Drink: nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Nu luati mai mult de o doza la fiecare 4 ore. Luati doza urmatoare cand va amintiti si continuati tratamentul.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Trebuie sa intrerupeti tratamentul cu Faringo Hot Drink si sa consultati medicul imediat daca aveti simptome cum ar fi umflaturi ale fetei, limbii si gatului, dificultati la inghitire, umflaturi rosii si mancarimi ale pielii si dificultati de respiratie.
Frecventa reactiilor adverse asociate cu paracetamol este prezentata mai jos.
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): modificari ale trombocitelor (tulburari de coagulare); tulburari ale celulelor stem (tulburari ale celulelor de la nivelul maduvei osoase, implicate in formarea celulelor din sange); depresie, confuzie, halucinatii; ameteli, tremuraturi, dureri de cap; edem (acumulare anormala de lichid sub piele); tulburari de vedere; dureri abdominale, sangerari gastrice si intestinale, diaree, greata, varsaturi; tulburari ale functiei ficatului, insuficienta hepatica, necroza hepatica (moarte a celulelor hepatice), icter (ingalbenirea pielii sau a albului ochilor); mancarime, eruptii cutanate tranzitorii, transpiratii, pete rosii pe piele, urticarie; supradozaj si intoxicatie.
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): trombocitopenie (reducere a numarului trombocitelor), leucopenie (scadere a numarului de celule albe din sange), neutropenie (reducere a numarului celulelor neutrofile din sange), anemie hemolitica (distrugere anormala a celulelor rosii din sange); angioedem cu simptome precum umflarea fetei, buzelor, gatului sau limbii; reactii alergice severe (anafilaxie); hipoglicemie (valori mici ale zaharului din sange); daca anterior ati avut dificultati in respiratie cand ati luat acid acetilsalicilic (aspirina) si/sau alte antiinflamatoare nesteroidiene si acum aveti aceeasi reactie la acest medicament; hepatotoxicitate (leziuni ale ficatului determinate de substantele chimice); boala severa de piele care pune viata in pericol prin provocarea de eruptii cutanate, descuamarea pielii (sindrom Stevens-Johnson); boala de piele care pune in pericol viata prin provocarea de eruptii cutanate, descuamarea pielii si rani (necroliza epidermica toxica); insuficienta renala severa (deteriorare severa a functiei rinichilor); boli ale rinichilor (nefrita interstitiala); sange in urina (hematurie); imposibilitatea de a urina (anurie); au fost raportate cazuri foarte rare de reactii cutanate grave.
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): agranulocitoza (manifestata prin febra cu sau fara frisoane, ulceratii sau pete de culoare alba la nivelul buzelor sau mucoasei bucale, ulceratii la nivelul faringelui); reactie alergica grava - soc anafilactic; tulburari ale ficatului (hepatita) manifestate prin oboseala, ingalbenirea pielii sau a albului ochilor; mancarime la nivelul pielii, roseata pielii, edem (acumulare anormala de lichid sub piele); tulburari urinare si durere.
Frecventa reactiilor adverse asociate cu maleat de clorfeniramina sunt prezentate mai jos:
- Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): trombocitopenie (reducere a numarului trombocitelor), neutropenie (reducere a numarului celulelor neutrofile din sange), anemie hemolitica (distrugere anormala a celulelor rosii din sange) manifestate prin ulceratii la nivelul faringelui si febra, sangerari si echimoze neobisnuite, fatigabilitate si slabiciune neobisnuita; mancarime, eruptii cutanate tranzitorii, pete rosii pe piele, urticarie; edem (acumulare anormala de lichid sub piele); reactii alergice severe (soc anafilactic); sedare si somnolenta; efecte de tip atropinic (uscaciunea gurii, a nasului si a gatului, constipatie, tulburari de vedere, dilatatia pupilei, palpitatii, tulburari de urinare); tensiune arteriala mica cu senzatie de lesin la ridicarea in picioare; tulburari de echilibru, vertij; scaderea memoriei si a capacitatii de concentrare, incoordonare a miscarilor, tremuraturi; confuzie, halucinatii si, foarte rar, agitatie, nervozitate, insomnie; tensiune arteriala scazuta la pozitia “stat in picioare”; imposibilitatea de a urina (retentie urinara).
- Frecventa reactiilor adverse asociate cu acid ascorbic sunt prezentate mai jos:
- Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): calculi urinari oxalici si urici (pietre la rinichi); durere ca o arsura la nivelul stomacului; diaree.
- Aceste reactii ar trebui sa dispara daca intrerupeti administrarea de Faringo Hot Drink.
Forma de prezentare: cutie cu 8 plicuri.