Fitotensin Forte contine vasc, o planta ce a jucat un rol major in mitologia popoarelor germanice. Este cunoscuta povestea lui Pliniu, conform careia pentru druizi era unul dintre cele mai sacre lucruri. Ei considerau ca vascul trebuie cules cu respect si taiat cu un cutit de aur. Utilizarea sa medicinala merge in urma, in perioada precrestina a lui Hippocrate. A fost laudat de multi alti medici din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea ca un bun remediu. Vascul sustine functia cardiaca si contribuie la sanatatea vasculara.
Beneficii:
- vascul sustine functia cardiaca; contribuie la sanatatea vasculara, sustine microcirculatia si permeabilitatea capilara;
- paducelul sustine sanatatea inimii si a sistemului vascular, regleaza ritmul cardiac si functionarea sistemului neurovegetativ;
- talpa gatstei sustine buna functionare a sistemului cardiovascular, precum si functionarea normala a sistemului nervos, diminuarea hiperexcitabilitatii fizice si senzoriale;
- usturoiul contribuie la sanatatea vasculara, la mentinerea sanatatii inimii.
Paducelul a fost gasit intr-o nota din secolul al XVII-lea, privind flora medicinala, citata de catre H. Leclerc (biochimist francez, inceputul sec. XX), in care se mentionau efectele sale benefice asupra aparatului circulator. In a doua jumatate a secolului XIX, paducelul a fost folosit de catre un medic irlandez cu mult succes in numeroase probleme ale inimii. Studiile recente confirma in buna parte potentialul pozitiv al paducelului in aceste cazuri.
Tarhonul este o planta comuna in gradinile noastre, cultivat de aproximativ 600 de ani si cu o lunga istorie de utilizare culinara. A fost descris in texte de referinta de plante medicinale din secolele XVII – XIX in care autorii au prezentat planta din punct de vedere anatomic dar si utilizarile sale medicinale traditionale. De pe atunci se folosea sub forma de infuzia, dar se cunostea in mare si compozitia uleiului sau esential.
Talpa gatstei figura deja in prima carte despre plantele medicinale aparuta in Germania – „Hortus Sanitatis” (Mainz 1485) – cu recomandari pentru inima, recomandarile preluate ulterior si de catre Lonicerus si Matthiolus (secolul XVI), acestia din urma descriind-o ca pe un intaritor al inimii.
Usturoiul a fost descris in detaliu, ca planta medicinala, de catre Dioscorides. Prezinta o lunga si bogata istorie de utilizare culinara si medicinala. Pliniu povesteste de importanta pe care i-o acordau egiptenii antici, il pomeneste Homer, romanii hraneau muncitorii pentru a-i intari si soldatii pentru a le trezi curajul. Este prezent in cartile medicale europene incepatnd din secolul XVI si patna in zilele noastre. Usturoiul contribuie la sanatatea vasculara, la mentinerea sanatatii inimii si a nivelelor normale de colesterol.
Originea serlaiului se gaseste probabil in insula Creta, de unde s-a extins in toata zona mediteraneana. Este cunoscuta de peste 2000 de ani, catnd celtii o utilizau pentru prepararea unui ceai utilizat in scopuri rituale. Datorita mirosului sau unic, uleiul esential de Sclarea are numeroase utilizari in domeniul parfumeriei, dar si al cosmeticii si al bauturilor. Este indicat in stari generate de solicitarea nervoasa.
Bergamota contine un ulei deosebit de apreciat in parfumerie, dar si din punct de vedere farmacognostic. Prezentat ca stimulent usor in King’s American Dispensatory (1898) si devenind oficial in Farmacopeea Statelor Unite din 1980, astazi uleiul esential de bergamota a fost demonstrat stiintific ca fiind eficient si sigur pentru crearea unei stari pozitive.
Ingrediente:
– vasc (Visci folium cum stipites) 72 mg;
– frunze si flori de paducel (Crataegi folium cum flore) 72 mg;
– tarhon (Dracunculi herba) 72 mg;
– extract uscat de paducel (Crataegi folium cum flore) standardizat in min. 0,3% vitexina si proantocianidine oligomerice 54 mg;
– talpa gatstii (Leonuri herba) 54 mg;
– usturoi (Allii sativi bulbus) 28 mg;
– ulei esential de serlai (Salviae sclareae aetheroleum) 4 mg;
– ulei esential de bergamot (Citri bergami aetheroleum) 4 mg.
Mod de administrare:
Cate 1 capsula de 3 ori pe zi, intre mese*. Daca este nevoie de un efect mai puternic, se pot utiliza patna la 6 capsule pe zi, la recomandarea specialistului.
Se recomanda controlul periodic al valorilor tensiunii arteriale!
Prezentare: cutie cu 63 capsule