Acetilcisteina apartine unei clase de medicamente denumite mucolitice si are proprietati mucolitice, de a actiona asupra secretiei mucoase, diminuand vascozitatea acesteia. Acetilcisteina este indicata ca terapie mucolitica in afectiuni respiratorii (bronsita acuta, bronsiectazii, bronsita cronica si acutizarile acesteia, mucoviscidoza), caracterizate de hipersecretie densa si vascoasa.
Compozitie: Un comprimat efervescent contine: 600 mg de acetilcisteina, aspartam si arome. Un pachetel de granule contine 100 sau 200 mg N-acetilcisteina, aspartam si arome.
Mod de utilizare:
- Utilizati intotdeauna Fluimucil 200 exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Afectiuni bronsice si pulmonare acute insotite de tulburari ale secretiei bronsice:
- Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 600 mg acetilcisteina pe zi, in trei prize a cate 200 mg la fiecare 8 ore.
- Copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani: doza recomandata este de 400 mg acetilcisteina pe zi, in doua prize a cate 200 mg la fiecare 12 ore.
Complicatii pulmonare ale mucoviscidozei:
- Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este de 200-400 mg acetilcisteina la fiecare 8 ore.
- Copii cu varsta intre 2 si 6 ani: doza recomandata este 200 mg acetilcisteina la fiecare 8 ore.
- e recomanda utilizarea de Fluimucil in concentratii adecvate varstei.
Precautii:
- Inainte sa utilizati Fluimucil 200 adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Agentii mucolitici pot induce obstructia cailor respiratorii la copii sub 2 ani.
- Datorita caracteristicilor fiziologice ale cailor respiratorii la aceasta grupa de varsta abilitatea de a expectora poate fi limitata. De aceea agentii mucolitici nu trebuie utilizati la copii sub 2 ani .
- Se administreaza cu prudenta in cazul utilizarii produsului la pacientii cu ulcer peptic sau cu antecedente de ulcer peptic in special in cazul administrarii concomitente cu alte medicamente care au un efect cunoscut in ceea ce priveste iritarea mucoasei gastrice.
- Pacientii care sufera de astm bronsic trebuie atent monitorizati pe perioada administrarii tratamentului. Daca apare bronhospasmul acetilcisteina trebuie intrerupta imediat si aplicate masurile terapeutice corespunzatoare.
- Administrarea acetilcisteinei mai ales la inceputul tratamentului, poate fluidifica si creste volumul secretiilor bronsice. Daca pacientul este incapabil sa expectoreze trebuie facut drenaj postural si bronhoaspiratie.
- Acetilcisteina poate afecta usor metabolismul histaminei, de aceea trebuie utilizata cu precautie atunci cand se administreaza pe termen lung la pacientii cu intoleranta la histamina deoarece pot aparea simptome de intoleranta (dureri de cap, rinite vasomotorii, prurit).
Forma de prezentare: 30 plicuri.