Alunele de Padure se pot consuma ca atare, fiind o gustare energizanta si plina de nutrienti. Se mai pot folosi la prepararea unor sortimente de ciocolata, prajituri sau inghetate.
Simbol al fericirii in Roma antica ori al fertilitatii si fericirii familiale in Franta, alunul este un arbust (denumit stiintific ,,Corylus avellana") ce face parte din familia Betulaceae si care poate atinge o inaltime de 3 pana la 5 metri. In prezent, intalnim cel putin 14-18 tipuri de alun de la care se recolteaza in scop alimentar alunele de padure (care reprezinta fructele arbustului de alun), precum si frunzele si coaja acestuia, in scopuri terapeutice.
Alunele de padure sunt originare din Anatolia (Asia Minor), principalele tari producatoare si exportatoare de alune fiind Turcia, Italia, Spania, Statele Unite ale Americii. Climatul racoros si umed, solul bogat in calciu, reprezinta conditii prielnice pentru cultivarea alunilor.
Beneficii:
- Alunele pot fi consumate crude, coapte sau prajite, pot fi transformate intr-o pasta cremoasa (similara untului de arahide) sau pot fi adaugate fie in diverse amestecuri de musli, fie la diverse preparate culinare, in special la cele dulci.
- Avand un gust dulce-amarui delicios, alunele de padure sunt o gustare perfecta, sanatoasa si energizanta, pe care o poti lua cu tine la drum lung, in excursii, la birou, la scoala sau la facultate. Alunele de padure sunt o sursa bogata de nutrienti, care confera o multime de efecte benefice asupra organismului, atunci cand sunt integrate in alimentatie.
Forma de prezentare: 90g.