Gustul deosebit de delicios, precum si lista de beneficii pe care o ofera sanatatii, au promovat fisticul in topul listei de alimente ale persoanelor care sunt interesate de adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos.
Beneficii:
- Ajuta la reducerea nivelului colesterolului rau.
- Ajuta la reducerea nivelului de stres.
- Previne afectiunile cardiovasculare.
- Diminueaza aparitia migrenelor.
- Reduce tensiunea arteriala.
- Regleaza nivelul de zahar din sange.
Compozitie:
- Vitamina B1 si B6 (in proportii mari), dar si vitaminele B2, B3, B5, vitamina E, A si C, acid folic.
- Minerale: potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, mangan, seleniu.
- Fisticul contine toti aminoacizii esentiali pentru un organism sanatos, antioxidanti (luteina si zeaxantina, polifenoli), fitosteroli si tocoferoli.
Mod de utilizare: Fructele de fistic se pot consuma ca atare sau coapte in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si deserturi (inghetata, prajituri, torturi).
Avertizari:
- Fisticul crud este contraindicat copiilor mici si persoanelor ce prezinta alergii la diverse tipuri de nuci.
- Simptomele ce indica o posibila alergie la fistic pot fi urmatoarele: urticarie, prurit, roseata la nivelul pielii, greata, varsaturi, diaree, crampe abdominale.
- Persoanele hipertensive si cele cu retentie de lichide nu trebuie sa consume in cantitati mari fistic prajit cu adaos de sare deoarece sodiul in exces nu are efecte benefice asupra lor.
Forma de prezentare: 150g.