Fulgii Granovit sunt presati la rece, iar metoda de obtinere a fost premiata cu doua medalii de aur la Bruxelles, in anul 1998 si la Iasi, in 1996.
Cu toate ca este unanim considerata cereala hrisca este de fapt o samanta, bogata in flavonoid-gligozidul cunoscut ca rutina. Acesta intareste si tonifiaza peretii celor mai mici vase de sange, capilarele, facand hrisca utila in caz de degeraturi si pentru fragilitatea capilarelor. De asemnea, terapeutii naturisti o recomanda pentru tratamentul venelor varicoase. Rutina reprezinta un ajutor excelent in tratamentul tensiunii arteriale mari si pentru intarirea arterelor.
Recomandari:
- pentru menținerea unui organism puternic și sanatos, pentru o digestie corecta si în alimentația persoanelor care sufera de diabet.
- pentru obtinerea unui tonus mental bun, datorita continutului de triptofan.
- pentru tratamentul preventiv al arterosclerozei, al bolilor hepatice si de inima;
- a se pastra la loc uscat si racoros.
Compozitie:
- Proteine (acizi aminatu pretiosi – histidina, arginina, lizina, cistina, triptofan);
- Materii amilacee;
- Materii grase;
- Vitamina P;
- Saruri minerale – (mai mult decat in grau), fosfor, magneziu.
Valori nutritionale la 100g:
- Energie (kj/kcal)1620.49kj/382.85kcal;
- Grasimi 3.11g, din care acizi grasi saturati 0.46g;
- Carbohidrati75.10g, din care zaharuri 1.19g;
- Fibre 5.47g;
- Proteine 10.88g;
- Sare 0.11g.
Actiune:
Hrisca este un superaliment, o cereala care contine minerale si fibre si care fortifica organismul. Este benefica pentru sistemul vascular, este saraca in grasimi si calorii - dovedindu-se un ajutor pentru suferinzii de diabet. Scade tensiunea, mentine sanatatea colonului, poate ajuta in prevenirea pietrelor biliare.
Mod de preparare:
Fulgii de hrisca se inmoaie foarte repede in lichide fierbinti, deci, nu trebuiesc fierti. De aceea ei trebuiesc adaugati in mancare la sfarsit (dupa fierberea apei). Se pot adauga astfel in supe, ciorbe, mancaruri sau in diferite deserturi cu lapte, fructe sau cu miere. Pentru prepararea sarmalelor sau a ardeilor umpluti se inmoaie cateva minute in apa fierbinte apoi se amesteca compozitia care se introduce in cuptor.
Produs 100% natural, fara aditivi sau conservanti.
Produsul poate contine gluten si este fabricat intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina din cereale, mustar, soia, nuci , alune, seminte susan, telina.
Tara de origine a materiei prime: Ucraina
Forma de prezentare: punguta cu 350g