Ovazul este o cereala integrala cu un continut ridicat de fibre, vitamine si minerale benefice pentru sanatate. Printre cele mai importante se numara vitaminele B1, B5 si E, acidul folic, magneziul, fosforul, cuprul, fierul si zincul. In compozitia fulgilor de ovaz se gasesc trei tipuri de amidon, care actioneaza diferit de amidonul din alte cereale. Primul tip de amidon se gaseste in proportie de 7%, este descompus cu usurinta si se absoarbe sub forma de glucoza. Cel de-al doilea tip de amidon (22%) se digera mai lent, iar amidonul rezistent (25%) functioneaza precum fibrele prin stimularea digestiei si imbunatatirea sanatatii intestinului.
Beneficii:
- Protejeaza inima;
- Combat constipatia, ajuta la reglarea digestiei si la stimularea miscarilor intestinale;
- Contribuie la reducerea numarului de calorii consumate si poate scadea riscul aparitiei obezitatii;
- Stimuleaza imunitatea.
Ingrediente: fulgi de ovaz 100%.
Mod de utilizare: se pot consuma cu apa fierbinte, iaurt, lapte, fructe, miere sau in alte combinatii sanatoase, dupa preferinte.
Mod de prezentare: o punga de 500g.