Graul este cereala de baza in alimentatia multor popoare, fiind prezent sub numeroase forme. S-a descoperit cultivarea acestei cereale in mileniul 8 i.e.n.
Beneficii:
- Bogat in proteine si fibre.
- Ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv.
- Contine fibre insolubile, esentiale pentru buna functionare a tranzitului intestinal.
- Are efecte antioxidante.
Compozitie:
Graul integral este bogat in proteine si fibre, contine numeroase vitamine: A, B, E, K, D, complexul B: B1, B3, B5, minerale: seleniu, mangan, calciu, magneziu, sodiu, clor, sulf, siliciu, cobalt, cupru, iod, 9 aminoacizi esentiali.
Mod de consum:
- Graul integral se spala si se pune la inmuiat in multa apa rece, timp de 6-8 ore, apoi se scurge si se pune la fiert in apa rece la foc potrivit, o ora.
- Prin fierbere, graul se poate combina cu diferite legume, sau fructe cu miere, pentru stimularea digestiei in regimuri tip Oshawa.
- Se pot face cure de 2 ori pe an, 10-12 saptamani, 50g dimineata si seara.
Forma de prezentare: Punga cu 500g.