Forma patentata de ulei de krill Antarctic pentru mentinerea colesterolului in parametri normali si sanatatea articulatiilor. Uleiul de krill reprezinta o asociere unica a ingredientelor regasite in mod natural in compozitia sa, precum: Acizi Grasi Omega-3, Fosfolipide, Colina si Astaxantin.
Acizii Grasi Omega-3 sunt nutrienti amplu caracterizati din punct de vedere stiintific. Cei prezenti in uleiul de krill sunt eficient transportati si incorporati in membranele celulare datorita legarii de fosfolipide. Integrati in structura membranelor celulare, EPA si DHA au capacitatea de a influenta fluiditatea acestora, procesele de semnalizare celulara precum si parametrii metabolici celulari. Colina provenita din uleiul de krill se regaseste sub forma naturala de fosfatidilcolina – similara cu cea adusa prin aportul din alimentatie.
Unul dintre cei mai puternici diferentiatori intre uleiul de krill si cel de peste este reprezentat de forma moleculara sub care Acizii Grasi Omega-3 sunt incorporati, anume cea de fosfolipide - pentru uleiul de krill si respectiv, cea de trigliceride pentru uleiul de peste. Coloratia rosie a uleiului de krill este imprimata de catre antioxidantul Astaxantin. Spectrul recomandarilor realizate de GOED (Organizatia Globala pentru Acizii Omega-3 EPA si DHA) este cuprins in intervalul : 0-1300 mg.
Ingrediente active:
1. Acizii Grasi Omega-3:
Sanatatea inimii - sustinerea reducerii nivelului trigliceridelor, cunoscute ca si factori de risc in conditiile asociate sistemului cardiovascular
Sanatatea vederii - Importanta Acizilor Omega-3 pentru sustinerea vederii este corelata cu concentratia crescuta de DHA de la nivelul retinei ce sustine functia normala a maculei oculare si hidratarea in cazul manifestarilor ochiului uscat
Sanatatea pielii - Acizii Grasi Omega-3 si Fosfolipidele sunt implicati in mentinerea hidratarii si elasiticitatii de la nivelul pielii. Studiile au evidentiat ca deficitul poate conduce la uscarea si cresterea gradului de deshidratare al pielii
Sanatatea creierului - Fosfolipidele sustin transportul acidului gras DHA de-a lungul barierei sange-creier. DHA se regaseste intr-o concentratie crescuta la nivelul creierului si are un rol important in buna desfasurare a proceselor cognitive (memorie si performanta cognitiva) si comportamentale
Pot sustine sanatatea creierului si prin influentarea activitatii sistemului nervos, a mentinerii concentratiilor de serotonina si dopamina de la acest nivel si a procesului de formare a conexiunilor intre neuroni
Sanatatea articulatiilor - Acizii Grasi Omega-3 au un rol important in echilibrarea raspunsului inflamator la nivelul organismului, cu posibila actiune de protectie la nivel articular
2. Colina
Reprezinta un nutrient considerat similar vitaminelor din complexul B, esential pentru functionarea normala a celulelor. Au fost evidentiate actiunile sale asupra transmiterii impulsurilor nervoase, a metabolismului lipidic si a echilibrului hidroelectrolitic. De asemenea, exista o corelatie intre deficitul de colina si acumularea tesutului gras la nivelul ficatului. Un pas spre sustinerea starii de echilibru a organismului poate fi reprezentat de includerea in dieta a colinei
3. Fosfolipidele:
O cantitate crescuta de Fosfolipide in uleiul de krill determina o rata de incoporare mai buna a EPA si DHA la nivelul membranelor fiind un element structural al membranelor celulare, Fosfolipidele indeplinesc numeroase functii precum:
» reprezinta o sursa de colina pentru sinteza neurotransmitatorului acetilcolina
» sunt un factor important in producerea si conservarea de energie celulara
» suport in procesul de coagulare, protectie antioxidanta si in solubilizarea colesterolului
Faciliteaza si transportul la nivelul membranelor, legarea de receptorii acestora, activitatea enzimatica si fluiditatea membranelor. DHA este sintetizat intr-o mica masura la nivelul creierului si implica transportul sanguin prin intermediul barierei sange-creier. Fosfolipidele au o importanta mare in transportul DHA prin intermediul receptorului transportor pentru DHA (Mfsd2a), acesta preluand nutrientul doar daca este legat de fosfolipide
3. Astaxantinul:
Are rol stabilizator pentru Acizii Grasi Omega-3; la nivelul celulelor, poate oferi protectie antioxidanta in fata actiunii radicalilor liberi. Sustine buna derulare a proceselor oxidative in randul persoanelor fumatoare sau supraponderale
Alte actiuni corelate cu Astaxantinul:
» suport in cazul recuperarii dupa exercitiile fizice
»protectia in fata radiatiilor UV la nivelul pielii
» suport al organismului in fata proceselor de imbatranire celulara
Dupa administrare, ingredientele pot avea actiuni individuale sau de grup:
Ca si compusi esentiali in structura si buna functionare a celulelor
Suport pentru starea de echilibru a organismului
Suport pentru sanatatea inimii, a creierului, pentru un raspuns inflamator normal, imunitate, sanatatea ficatului
Efecte:
1. Bioeficienta
Fosfolipidele regasite in mod natural in componenta uleiului de krill sustin o incorporare eficienta a acizilor grasi Omega-3 la nivelul membranelor celulare.
2. Sustenabilitate
Tehnologia patentata Eco-Harvesting® este un procedeu specific prin care se evita captura suplimentara a crevetilor, protejand astfel intregul ecosistem marin antarctic de: pierderea biodiversitatii, amenintarile determinate de conditiile asociate stilului de viata modern si schimbarile climatice.
3. 100% Trasabilitate, din ocean pana la produs finit
vasele de pescuit sunt prevazute cu sisteme precise de inregistrare a locatiei pentru fiecare captura care va fi asociata ulterior lotului de ulei de krill folosit
Recomandat pentru:
• Sanatatea inimii si mentinerea nivelului normal al lipidelor in sange
• Sustinerea recuperarii dupa exercitii fizice
• Suportul oferit la nivelul cartilajelor si in cazuri de disconfort articular
• Manifestarile asociate ochiului uscat
• Sanatatea pielii
• Manifestarile premenstruale
• Manifestarile asociate modificarilor dispozitiei
Mod de administrare:
2 capsule/zi la masa, cu 200ml apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
A nu se pastra la o temperatura de peste 25°C. Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Contraindicatii:
Utilizarea de catre persoanele cu alergii la crustacee sau la oricare dintre componente, persoanele care folosesc medicatie alopata (in special anticoagulante) sau carora urmeaza sa li se efectueze o interventie chirurgicala, persoanele diagnosticate cu tulburari de coagulare se poate face doar la recomandarea consultantului de specialitate.
Compozitie (Per 2 capsule):
Ulei de krill SuperbaBOOST™ : 1180 mg furnizand:
EPA : 177 mg
DHA : 82.6 mg
Fosfolipide : 660.8 mg
Colina : 82.6 mg
Astaxantin : 0.12 mg
Forma de prezentare: 60 capsule