Mierea de Manuka este o miere monoflora, unica in lume, adunata si preparata de albine din floarea arborelui de Manuka din Noua Zeelanda. Mierea de Manuka este considerata cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Studiile au demonstrat faptul ca aceasta are proprietati curative si efecte antibacterierene si antivirale cu totul neobisnuite, ceea ce o califica pentru a fi folosita in scop medical.
Proprietati:
- Mierea de Manuka are in mod natural un continut bogat in Metilglioxal (MGO), substanta responsabila pentru efectul antibacterian al acestui produs apicol.
- Mierea de Manuka MGO 550+ are un nivel maxim de activitate. Aceasta se recomanda in cazurile unor infectii bacteriene foarte rezistente.
- Mierea de Manuka este eficienta in ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate:
a) Imunitate: dureri de gat, febra, gripa si raceala, bronsita cronica, astm, sinuzita cronica, migrene, alergii, astenie, imbunatatirea somnului, neutralizarea PH-ului, afte, sanatatea ochilor
b) Sistem digestiv: aciditate si reflux gastric, arsuri la stomac, bacteria Helicobacter Pylori (responsabila de majoritatea ulcerelor stomacale), afectiuni gastro intestinale, paraziti intestinali, gastroenterita
c) Afectiuni bacteriene: infectii cu stafilococ auriu, reducerea inflamatiilor, candida, efect antibiotic, potenteaza actiunea radioterapiei in tratarea de rinita, ciuperci ale unghiilor, piciorul atletului, miros neplacut al gurii, eliminarea placii dentare
d) Ingrijire externa: eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri de gradul I si II, leziuni, cicatrici, plagi chirurgicale infectate, afectiuni parodontale, gingivita, efect anticarii, ulceratii ale pielii, foliculita de la epilare sau barbierit, intepaturi insecte, herpes, iritatie scutec
e) Tratament cosmetic: riduri, acnee, puncte negre, caderea parului, par uscat, matreata.
Ingredient activ: Metilglioxal (MGO).
Mod de administrare:
- Utilizare interna: 1-2 sau 3-4 lingurite pe zi (in functie de caz), cate una cu 15-30 de minute inainte de masa si de a bea orice fel de lichid.
- Utilizare externa: directe pe piele sau pe compresa aplicata pe piele.
- Utilizare cosmetica: mierea de Manuka se foloseste ca ingredient pentru diverse masti utilizate pentru fata, par, etc.
Mod de pastrare: Se pastreaza la loc uscat si racoros, sub 25°C.
Avertizari: Se recomanda folosirea factorului potrivit necesitatilor specifice fiecarei persoane si afectiuni. Folosirea unui nivel de activitate prea puternic atunci cand nu este necesar, poate duce, in anumite cazuri, la aparitia unor reactii adverse sau de sensibilitate din partea organismului.
Forma de prezentare: Borcan de 500g