Am pregatit pentru tine un amestec din seminte de susan si susan negru. Reprezinta o sursa importanta de calciu, fibre si alte minerale esentiale pentru sanatatea si vitalizarea organismului, ajutand la prevenirea afectiunilor sistemului osos. Este bogat in vitamine: E, B6; minerale: calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, cupru; sesamol – puternic antioxidant; omega 9 si omega 6; fibre, lecitina, triptofan.
Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente, datand inca de la 1600 i.Hr. Fiind mentionat in legendele hinduse, se crede ca ar fi originar din India, de unde s-a raspandit in Africa si Asia.
Beneficii:
- O sursa importanta de fibre si alte minerale
- Bogat in calciu
Mod de utilizare:
- in preparate dulci: covrigi, budinci, produse de patiserie, preparate de orez si salate (cu precadere cea de varza).
- Poate fi consumat macinat in amestec cu miere, in parti egale, pentru vitalizare.
- Se recomanda ca semintele de susan sa fie inmuiate peste noapte in apa pentru a facilita digestia sau se pot rasni pentru a le putea digera mai bine si pentru a elibera nutrientii.
Forma de prezentare: 150g.