Orezul se pune la inmuiat cateva ore, apoi se fierbe in apa cu sare, dupa care se clateste cu apa rece.
Se foloseste in salate, garnituri, supe, pilafuri si deserturi.
Salata cu orez:
Ingrediente: 100g orez, 150g ciuperci proaspete, 1 ceapa, alune maruntite, ulei, zeama de lamaie, sare, condimente.
Peste orezul pregatit anterior se adauga ciupercile proaspete tocate marunt, ceapa, uleiul, zeama de lamaie, sarea si condimente dupa gust.
Se consuma ca atare sau drept garnitura pentru alte mancaruri.
Dejun forte:
Ingrediente: 150g orez, nuci, stafide, coaja de lamaie, scortisoara, miere sau zahar invertit
Orezul pregatit anterior se amesteca cu fructele, condimentele, mierea sau zaharul invertit. Se lasa 10 minute si se consum ca dejun sau ca masa de seara, separat de alte feluri de mancare.
Forma de prezentare: Punga 500g