Orzul contine antioxidanti, cum ar fi seleniu, quercitina si acizi felonici, care protejeaza impotriva distrugerii celulelor umane. Fibrele din orz ajuta glicemia sa ramana constanta si sunt recomandate si diabeticilor sau persoanelor care doresc sa slabeasca. Alaturi de iaurt, orzul (prin continutul sau bogat de fibre) reprezinta hrana pentru bacteriile prietenoase din intestinul gros.
Beneficii:
- bogat in antioxidanti;
- recomandat diabeticilor;
- produs de post;
- netratat termic.
Mod de utilizare:
In mod deosebit, e folosit pentru cafeaua malt si producerea berii. Ca mic dejun se poate folosi orzul la fel ca si ovazul. Se imnoie timp de 6-8 ore, dupa care se fierbe, apoi se clateste pentru a elimina amidonul. Se serveste ca desert sau amestecat cu fructe proaspete sau uscate, putina miere si scortisoara.
Atentionari: Produsul poate contine gluten. Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina dincereale, mustar, soia, nuci, alune, seminte susan, telina
Forma de prezentare: Punga 500g