Oatcake este painea scotienilor si este similara cu o turtita plata preparata insa din ovaz.
Oatcake–urile au fost documentate ca existand in Scotia incepand din anul 43 D.Hr., acestea fiind “pilonul de paine scotian de secole”. Oatcake-urile au devenit populare si in Anglia, regina Elisabeta a II a servindu-le in mod regulat la micul dejun.
Ovazul este bogat in fibre solubile care elibereaza energia lent, mentanind starea de satietate un timp mai indelungat.
Ovazul reprezinta o sursa de vitamine si minerale: mangan, magneziu, fosfor, vitamina B
Ovazul este o sursa de beta-glucani care contribuie la scaderea colesterolului.
Beneficii:
- Ovaz integral;
- Fara grau;
- Fara OMG;
- Fara culori artificiale, arome sau conservanti;
- Fara grasimi hidrogenate;
- Bogat in fibre;
- O sursa de nutrienti esentiali;
- Cu incarcatura glicemica scazuta.
Mod de prezentare: 213g.