Pastele integrale din grau ajuta la o buna digestie, prin continutul bogat de fibre. Facute din bobul integral de grau, aceste paste contin carbohidrati complecsi, seleniu, potasiu, magneziu si sunt o buna sursa de fier, proteine vegetale, vitamina A, E, F si B.
Proprietati:
- Spre deosebire de pastele fainoase obtinute din faina alba, pastele integrale sunt preparate din cereale carora nu li s-a indepartat tarata (coaja), pastrandu-si, astfel, toate beneficiile nutritive. Continutul de fibre, de exemplu, este dat aproape exclusiv de taratele din cereale si prin acestea ajung pastele integrale sa fie atat de bune pentru digestie.
- Fibrele sprijina miscarile peristaltice si fac ca bolul alimentar sa alunece mai usor, antrenand odata cu el si reziduri de pe peretii intestinului. In plus, pastele din cereale integrale aduc organismului tau mai putine calorii decat pastele din faina alba, procesata, astfel incat, daca sunt consumate cu moderatie, pot fi incluse ocazional chiar si in meniul unei persoane care urmeaza un program de eliminare a kilogramelor in plus.
Ingrediente: Faina integrala de grau, apa.
Mod de utilizare: Se fierb timp de 12-15 minute.
Forma de prezentare: Punga de 300g