Se consuma, in mod traditional, ca adjuvant in tratamentul diabetului, infectiilor urinare, gutei, diareei. Anghinarea este originara din Cartagina, fiind cultivata in Italia si Franta inca din timpul Renasterii, unde se consuma sub forma de salata, fiind considerata o delicatesa cu proprietati afrodiziace.
Actiune: trofic hepatica, hipocolesterolemianta, diuretica, stimuleaza secretia biliara si ajuta la eliminarea bilei.
Compozitie: Frunze de anghinare - Cynara scolymus L., familia Compositae.
Mod de preparare: Infuzie. Se toarna 500 ml apa clocotita peste 1 lingura frunze de anghinare; se acopera 10-15 minute, apoi se strecoara si se consuma neindulcit, la temperatura camerei.
Mod de administrare: 2 cani/zi. Se bea o cana dimineata inainte de masa, stand culcat pe partea dreapta 20-30 minute. A doua cana se bea treptat, cu 30 minute inaintea meselor principale. Se fac cure de 20-30 zile, cu 30 zile pauza.
Forma de prezentare: 50g