Pulberea de grau verde (Triticum aestivum) este un supliment alimentar obtinut din plantele tinere de grau verde, recoltate atunci cand au inaltimea de 18 - 20 cm.
Plantele tinere de grau reprezinta o sursa complexa de nutrienti foarte valorosi, necesari organismului uman ca aport zilnic: proteine, clorofila, fibre vegetale, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K) minerale (K, Fe, Ca, Mg) si microelemente (Zn, Se). Alaturi de acestea se gasesc componente de asemenea foarte valoroase prin efectul lor asupra metabolismului si echilibrului biochimic al organismului (bioflavonoide, polizaharide si enzime).
Dintre enzimele care se gasesc in pulbere de grau verde putem enumera citocromoxidaza, cu rol foarte important in procesele redox de la nivel celular, catalaza, peroxidaza si superoxid dismutaza, enzime cu rol important in protectia impotriva efectelor radicalilor liberi oxigenati.
Mod de consum:
- Ca tonic general, amestecand pulberea cu lichide reci sau la temperatura camerei, sau presarand-o peste salate.
- Pentru tonifiere si cresterea rezistentei la imbolnaviri, se pot urma cure intensive de 4-6 saptamini mai ales primavara devreme si inainte de intrarea in sezonul rece (cate 2 lingurite de doua/trei ori pe zi inainte de mese). La fel in perioadele de convalescenta, de recuperare dupa efort fizic si/sau intelectual intens (competitii sportive, perioade de examene etc).
- Pulberea de grau verde este un aliat de mare efect in lupta cu kilogramele in plus. Consumul zilnic asigura organismului detoxifierea si necesarul de nutrienti pentru refacere echilibrului biochimic intern, dupa dezechilibrele biochimice induse de curele de slabire. Pentru asigurarea si mentinerea starii de bine, poate fi de asemenea consumat ca tonic general si detoxifiant in mod constant, zilnic cite doua lingurite.
- Preparare: o lingurita de pulbere de grau verde se amesteca in 50 – 100 ml apa plata, suc de fructe, sana ori iaurt. Produsul nostru este o pulbere extrem de fina, rezultata prin cernerea macinaturii de frunze verzi de grau prin sitele de 200 mesh (particule sub 0,05 mm). Din amestec va rezulta un suc de o culoare verde intens, foarte agreabila. O astfel de portie se consuma de preferat inainte de masa dimineata si seara. Rezultatul este o stare de bine generalizata, rezistenta la efort si la imbolnaviri, tonus si vioiciune, somn linistit si odihnitor, recuperare mai rapida dupa efort sau din convalescenta, piele catifelata, elastica si hidratata, pofta de viata si chiar tonus sexual.
Forma de prezentare: 200g