Siropul de curmale este un indulcitor 100% natural, care poate fi folosit ca inlocuitor al zaharului in retetele culinare, de la dulciuri la smoothie-uri. Poate fi consumat ca atare, in ceai, pe post de topping pentru cerealele de la micul dejun sau pentru inghetata.
Specialistii in nutritie au delclarat siropul de curmale este un aliment extrem de nutritiv, avand in vedere ca el contine mai multi aminoacizi decat merele, portocalele sau bananele, plus numeroase vitramine si minerale: calciu, magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu, vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E, vitamina K.
Ingrediente: sirop de curmale
Valori nutritionale la 100g sirop de curmale (valori medii):
- Valoare energetica: 1609kJ/378kcal;
- Grasimi: 0g, din care acizi grasi saturati: 0g;
- Glucide: 93g, din care zaharuri: 93g;
- Fibre: 0,5g;
- Proteine: 1,4g;
- Sare: 0g.
Mod de consum:
Poate fi folosit la indulcirea cafelei, a ceaiului sau poate inlocui zaharul in deserturi.
Forma de prezentare: flacon cu 170ml