Spirulina este o alga albastru-verzuie, unicelulara, ce creste doar in mediu alcalin. Alcatuita din 65-71% proteina (toti cei 8 aminoacizi esentiali, la care se adauga 10 neesentiali), o gama impresionanta de substante nutritive (vitamine, minerale, oligoelemente, acizi grasi esentiali, nucleici ADN si ARN, polizaharide si antioxidanti) si clorofila, spirulina e un aliment complet si care ajuta organismul in procesul de detoxifiere.
Spirulina are un continut uimitor de antioxidanti care protejeaza ADN-ul de degradare: betacaroten (stimuleaza sistemul imunitar), clorofila (ajuta la producerea si purificarea sangelui), zeaxantina (imbunatateste vederea), ficocianina si superoxid disimutaza (una dintre cele mai importante enzime cu rol antioxidant pentru metabolismul uman). Acesti antioxidanti au si rolul de a proteja pielea de radiatiile solare.
Spirulina a fost principala sursa de proteina inca de pe vremea aztecilor. Culoarea verde este data de clorofila si culoarea albastra de o substanta numita ficocianina, un antioxidant care stimuleaza producerea celulelor stem, celule rudimentare ce se pot transforma in sange in celule rosii sau albe.
Proprietati:
- Unul dintre cei mai importanti aminoacizi din spirulina este triptofanul pe care organismul uman il transforma in serotonina, a carei lipsa este asociata cu depresia, problemele cronice ale stomacului si afectiunile neurologice.
- Spirulina tonifica sistemul imunitar prin sporirea productiei de anticorpi, citocine, interleucine, accelerand productia de celule stem, a celulelor luptatoare, a celulelor macrofage si a celor care lupta in mod natural cu cancerul.
- Acidul gama-linoleic este un alt element continut de spirulina, care face ca aceasta alga sa reprezinte nu doar o hrana completa pentru adult, dar si o hrana care aduce in alimentatie un element continut mai ales in laptele matern, de maxima importanta in cresterea si dezvoltarea corpului uman, inclusiv in diminuarea alergiilor.
- Studii pe copii malnutriti si copii ce nu au fost alaptati au aratat ca spirulina (10 g/zi) aduce un aport extraordinar al acestui acid, necesar pentru o dezvoltare optima mentala si hormonala.
- Spirulina este si o sursa organica de sulf ce sustine sistemul imunitar, creste puterea fizica, flexibilitatea, agilitatea si este unul dintre mineralele care se ocupa de buna functionare a ficatului si pancreasului.
- Spirulina este un puternic antiinflamator datorita continutului de acid gama-linoleic.
- De asemenea, are proprietati care ar putea sa conduca la urmatoarele beneficia ca urmare a consumului: protectie impotriva radiatiilor ultraviolete si impotriva radicalilor liberi, marirea vitezei procesului de vindecare a organismului, potentarea efectului plantelor si ciupercilor medicinale, inlaturarea oboselii cronice, scaderea colesterolul, eliminarea din organism a toxinelor si metalelor grele.
Ingrediente: 100% pudra de spirulina (Arthrospira Platensis)*.
*agricultura ecologica.
Mod de utilizare: se recomanda un consum mediu de pana la 10 g, pentru sportivi doza zilnica putand urca chiar si pana la 30g zilnic. Spirulina poate fi consumata inca de la varsta de 2 ani.
Recomandari:
- Este indicata inclusiv gravidelor (spirulina protejeaza fatul de expunerea mamei la cadmiu) si celor care alapteaza.
- Se recomanda cu toate acestea consultarea medicului inainte de administrare in cazul copiilor, gravidelor sau femeilor care alapteaza.
- Spirulina se combina foarte bine cu chlorella potentandu-se una pe cealalta, doza de spirulina trebuind sa fie dubla fata de cea de Chlorella.
- Retineti ca numai un stil de viata sanatos combinat cu o dieta echilibrata asigura buna functionare a organismului.
Precautii: rezultatele produselor nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Forma de prezentare: 125g.