Medicamente cu reteta

Staloral mentinere 605 CT (Artemisia Vulgaris), 2 flacoane, Stallergenes

Produs disponibil doar in farmacie in baza retetei medicale

Descriere si prospect: Staloral mentinere 605 CT (Artemisia Vulgaris), 2 flacoane, Stallergenes

7524292

Staloral este un medicament indicat in tratamentul alergiilor de tip I (clasificare Gell si Coombs), care se manifesta in special prin:
- rinite;
- conjunctivite;
- rino-conjunctivite;
- astm cu caracter peren sau sezonier.

Scopul acestei imunoterapii specifice (ITS) este de a preveni consecintele clinice care ar putea aparea in urma contactului dintre subiectii reactivi (sensibili) si substantele alergene, in momentul identificarii factorilor simptomatici.

Precautii:
Nu utilizati Staloral:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte component ale Staloral;
- daca aveti imunodeficienta severa;
- daca aveti afectiuni maligne;
- daca suferiti de astm sever sau instabil VEMS (1 s) >70%;
- daca suferiti de boli auto-imune sau imunodeficiente;
- daca aveti tulburari psihiatrice;
- daca sunteti insarcinata;
- la copii cu varsta mai mica de 5 ani;
- daca aveti antecedente de anafilaxie in cursul imunoterapiilor alergenice anterioare;
- la pacientii necomplianti;
- daca urmati un tratament concomitent cu beta-blocante (chiar si tratament local cum ar fi solutiile oftalmice).

Aveti grija deosebita cand utilizati Staloral:
Daca apar infectii tratamentul trebuie intrerupt. In caz de atacuri de astm recente, care sunt confirmate clinic si/sau dupa masurarea peak flow, tratamentul trebuie oprit si reinitiat dupa imbunatatirea starii pacientului sau daca este necesar dupa sfatul alergologului.

Pentru pacientii care solicita aceasta imunoterapie specifica ITS, simptomatologia bolii de baza trebuie controlata prin mijloace de tratament adecvate, acolo unde este cazul.

Tratamentul simptomatic standard (corticosteroizi, beta 2 mimetice, antihistaminice H1, antagoniste biologice) trebuie pus la dispozitia pacientilor carora le-a fost prescrisa administrarea sublinguala a extractelor alergene. Pacientii trebuie sa fie informati despre simptomatologia reactiilor adverse de hipersensibilitate si sfatuiti sa se adreseze de urgenta serviciilor medicale competente.

Utilizarea altor medicamente:
Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv din cele eliberate fara prescriptie medicala.

In afara beta-blocantelor (chiar si tratament local cum ar fi solutiile oftalmice) a caror administrare concomitenta este contraindicata datorita riscului crescut de soc anafilactic rezistent la resuscitare, nu au fost raportate interactiuni cu alte medicamente.

Utilizarea Staloral impreuna cu alimente sau bauturi:
Staloralul trebuie luat dimineata, inainte de masa.

Sarcina si alaptarea:
Adresati-va medicului dvs. pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Este contraindicat tratamentul ITS la femeile insarcinate, datorita riscului fetal in cazul in care apare o reactie de intoleranta.

Daca tratamentul a fost initiat anterior sarcinii se recomanda tratamentul cu ITS la doze de mentinere, dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential la fat.

Alaptarea nu constituie o contraindicatie.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nu sunt cunoscute date referitoare la conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

Informatii importante privind unele componente ale Staloral:
Acest medicament contine sodiu < 1mmol (23mg) pe doza, adica practic „nu contine sodiu”.

Utilizare:
Utilizati Staloral intotdeauna exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Utilizarea la copii:
Dozele recomandate, in imunoterapia specifica, nu variaza in functie de varsta pacientului fiind aceleasi pentru adulti, adolescenti si copii cu varsta de peste 5 ani, dar aceasta trebuie adaptata la nivelul de reactivitate (sensibilitate) al pacientului.

Dozele recomandate nu variaza in functie de varsta pacientului, dar aceasta trebuie adaptata la nivelul de reactivitate (sensibilitate) a pacientului.

Terapia consta in doua etape:
- o faza initiala a tratamentului in care se vor administra doze progresive;
- o faza de intretinere, administrandu-se doze constante.

Inainte de administrarea efectiva a medicamentului, extractul trebuie verificat cu atentie pentru a vedea daca acesta corespunde cu prescriptia medicului, si, de asemenea, trebuie verificata si data expirarii produsului.

Faza initiala a tratamentului: doze progresive.

Se recomanda administrarea medicamentului in timpul micului dejun.

Doza acestui extract este obtinuta prin apasarea pompei medicamentului, plasata direct sub limba, si mentinuta in acea pozitie timp de doua minute inainte de a fi inghitita.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Categorii de produse

checkout.warnings.Notice