Helicobacter este o bacterie foarte usor transmisibila ce poate provoca infectia stomacului si a intestinului subtire. Este asociata cu afectiuni gastrice (gastritele, ulcere gastrice sau duodenale, cancer de stomac). Este cea mai raspandita infectie si in general nu produce simptome, (poti sa nu stii ca esti infectat). Testarea periodica te ajuta sa depistezi bacteria din faza incipienta, pentru a trata mult mai simplu afentiunile cauzate de H.Pylori, inca din faza incipienta.
Acum, testarea periodica este posibila chiar si de acasa cu ajutorul acestui dispozitiv in-vitro (IVD) de testare rapida, pentru detectarea antigenului Helicobacter Pylori din probele de scaun. (recomandat pentru uz profesional).
Despre Helicobacter:
Simptome:
- Durere - arsuri stomac;
- Dureri in partea superioara a abdomenului;
- Balonare;
- Senzatia de plin dupa ingerarea unei cantitati mici;
- Eructatii frecvente;
- Greata;
- Varsaturi;
- Lipsa apetitului;
- Pierdere in greutate neintentionata.
Ce afectiuni provoaca:
- Gastrita cronica;
- Ulcer gastric sau duodenal;
- Neoplazii gastrice;
- Cancer de stomac;
- Anemie feriptiva;
- Sangerari interne;
- Obstructie (alimente ce nu pot fi evacuate din stomac);
- Perforarea peretelui stomacului;
- Peritonita.
Cum se transmite:
- Pe cale orala - prin intermediul tacamurilor sau veselei folosite la comun cu persoane infectate
- Prin intermediul apei sau alimentelor contaminate
- Prin contact cu saliva voma unei personae infectate
- Prin contactul cu fecale contaminate si o igiena necorespunzatoare a mainilor.
Performante clinice:
- Sensibilitate: 99.90%;
- Specificitate: 98.10%;
- Acuratete: 98.90%.
Materiale incluse in kit:
- Caseta de testare;
- Tuburi de colectare a probelor cu tampon de extractie (buffer);
- Instructiuni de utilizare (Prospect RO-EN);
- Sumar Instructiuni (inainte de utilizare cititi instructiunile complete aflate in interiorul cutiei): Lasati testul, proba si/sau controalele sa ajunga la temperatura camerei la 15-30 ℃ inainte de testare.
Mod de utilizare: Adunati o cantitate suficienta de fecale (1-2 ml sau 1-2 g) in recipient de colectare a probelor curat si uscat, pentru obtinerea maximului de antigene (daca ele exista). Rezultatele cele mai bune vor fi obtinute daca testele sunt efectuate in 6 ore dupa colectare.
Desurubati capacul tubului de colectare a probei, dupa care intepati aleatoriu aplicatorul de colectare a probei in proba fecala in cel putin 3 locuri diferite pentru colectarea a aproximativ 50 mg fecale (echivalentul a 1/4 din bobul de mazare). Nu scoateti proba fecala.
Insurubati si strangeti capacul pe tubul de colectare a probei, dupa care agitati bine tubul de colectare a probei, pentru amestecarea probei si a tamponului de diluare. Lasati tubul nemiscat timp de 2 minute.
Tinand tubul de colectare a probei in pozitie verticala, scoateti cu atentie varful tubului de colectare, transferati 2 picaturi (aproximativ 100 μl) in godeul (S) pentru esantionul dispozitivului de testare, apoi porniti cronometrul.
Interpretarea rezultatului:
Asteptati sa apara liniile colorate. Cititi rezultatele la 10 minute. Nu interpretati rezultatul dupa 20 de minute.
Rezultat negativ: O linie colorata apare in regiunea liniei de control (C). Nu apare nicio linie in regiunea liniei de testare (T)
Rezultat pozitiv: Apar doua linii: O linie colorata in regiunea liniei de control (C) si o alta linie in regiunea liniei de testare (T), indiferent de intinsitatea culorii.
Rezultat invalid: Nicio linie nu apare. Volumul insuficient al probei sau tehnicile de procedura incorecte sunt motivele cele mai probabile pentru esecul testarii. Examinati procedura si repetati testarea cu un nou test.
In cazul unui rezultat pozitiv, se recomanda confirmarea diagnosticului de catre un medic, care poate prescrie tratamentul potrivit.
Forma de prezentare: 1 bucata.