Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, ca untul. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii existenti in nuca de cocos.
Compozitie:
Colina este unul din nutrientii care se gasesc in cel mai mare procent. Din compozitia uleiului de cocos mai fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi Omega-6, grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate. Acizii grasi saturati: majoritatea sunt trigliceride cu lanturi medii, care sunt usor asimilat ede organism. Uleiul de cocos este bogat in vitamina E, vitamina K si minerale (fier).
Efecte:
Vitaminele continute de uleiul de cocos sunt importante pentru sanatatea cardiovasculara. Specialittii confirma ca uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului rau, al trigliceridelor si al lipoproteinelor. Uleiul de nuca de cocos ajuta la incetinirea efectelor imbatranirii datorita continutul bogat in antioxidanti.
Mod de administrare:
Ingrijirea parului: uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea parului. El ajuta la cresterea sanatoasa a parului, conferindu-i stralucire. Este folosit ca ulei de ingrijire a parului si utilizat in productia diverselor balsamuri, creme si sampoane. Uleiul de nuca de cocos este in mod normal aplicat local.
Ingrijirea pielii: uleiul de nuca de cocos este excelent pentru masaj. Acesta actioneaza ca o crema hidratanta eficace pe toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Uleiul de nuca de cocos este o solutie sigura pentru a preveni uscarea si exfolierea pielii. Prin urmare, ulei de cocos formeaza ingredientul de baza in diverse produse de ingrijire a corpului, cum ar fi sapunuri, lotiuni, creme. uleiul de cocos era folosit pe scara larga la produsele de patiserie, dulciuri, pop-corn, prajituri raw vegan.
Uleiul de cocos presat la rece este recomandat celor care tin o dieta raw deoarece este un produs 100% raw.
Forma de prezentare: borcan de sticla cu 300ml