Suplimente alimentare

Ulei de cocos Hai la mare, 120ml, Solaris

Brand: SOLARIS
16,99 Lei

Pret / BUC: 16,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Ulei de cocos Hai la mare, 120ml, Solaris

17535907

Ingrijire naturala dupa plaja, uleiul de cocos este potrivit pentru hidratarea de dupa expunerea la soare. Hidrateaza parul, pielea, unghiile.

In ultimii ani, s-a vorbit tot mai des despre beneficiile uleiului de cocos asupra sanatatii organismului. In prezent, el este folosit ca produs cosmetic, adjuvant in diferite diete sau ca ajutor de nadejde in bucatarie.

Ulei de cocos extravirgin presat la rece - este obtinut din pulpele proaspete de nuca de cocos, ceea ce permite uleiului sa-si pastreze mirosul, gustul si o parte din proprietatile nucii de cocos. La fel ca in cazul uleiului virgin, si cel extravirgin se obtine fara adaugarea niciunei substante chimice.

De regula, uleiul de cocos presat la rece este 100% natural, fiind obtinut strict prin procedee mecanice, fara a fi extras la temperaturi inalte (cum este in cazul uleiului rafinat). Avantajul este ca uleiul presat la rece pastreaza calitatile nutritive ale miezului de nuca de cocos, fiind mai sanatos.

Continut:

Conform datelor furnizate de FoodData Central, 100 de grame de ulei de cocos reprezinta un coeficient caloric de 892 de kcal si o serie de compusi.

  • 06g lipide;
  • 1mg calciu;
  • 05mg fier;
  • 02mg zinc;
  • 03mg colina;
  • 11mg vitamina E;
  • 6mg vitamina K;
  • 475g acizi saturati;
  • 332g acizi mononesaturati;
  • 702g acizi polinesaturati.

Astfel, uleiul de cocos este compus in principal din grasimi (90%), cele mai multe fiind acizi grasi saturati. Contine o cantitate minima de vitamine si nu include colesterol.

Beneficii:

Fiind considerat unul dintre putinele uleiuri vegetale cu o atat de mare concentratie de acizi grasi (90%), acest produs aduce o serie de beneficii organismului.

Proprietati antifungice, antivirale si antibacteriene

Acest fapt se datoreaza celor trei acizi grasi saturati prezenti in compozitia uleiului de cocos:

  • Acidul caprilic (octanoic);
  • Acidul capric (decanoic);
  • Acidul lauric (dodecanoic).

Derivatele acestor trei acizi au capacitatea de a dezintegra peretii celulelor bacteriene si, astfel, sunt recunoscuti pentru beneficiile pe care le au in afectiunile microbiene. Pornind de la aceasta proprietate, au fost descoperite alte avantaje corelate:

  • Uleiul de cocos poate calma inflamatia provocata de candidoza - infectie provocata de Candida albicans;
  • Uleiul de cocos poate sustine sistemul imunitar - corpul uman transforma acidul lauric in monolaurina, despre care s-a dovedit stiintific ca poate lupta cu brio in combaterea virusurilor si a bacteriilor;
  • Datorita proprietatilor antimicrobiene, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru calmarea durerilor in gat;
  • Deoarece este absorbit de piele foarte usor, uleiul de cocos a obtinut rezultate benefice in tratarea dermatitei, luptand eficient impotriva iritatiilor, inflamatiilor si infectiilor dermice.

Hidrateaza pielea si este benefic in tratarea acneei si a ridurilor

Proprietatile antifungice, antivirale si antibacteriene ale acidului lauric il recomanda ca tratament anti-acneic. Uleiul de cocos poate actiona ca un antibiotic natural, care lupta impotriva bacteriilor ce produc inflamatii la nivelul tenului. In plus, acidul lauric are un rol important si in hidratarea pielii, astfel, uleiul de cocos catifeleaza tenul. In cazul in care este folosit in tratamentele antiacneice, uleiul de cocos are avantajul ca nu usuca pielea, spre deosebire de alte solutii traditionale pe baza de peroxid de benzoil.

De asemenea, datorita continutului bogat in antioxidanti a vitaminelor A si E si prezentei acidului ferulic care ajuta la estomparea ridurilor fine, uleiul de cocos poate avea proprietati anti-imbatranire, ceea ce il recomanda in tratamentele antirid.

Uleiul de cocos este benefic pentru imbunatatirea digestiei

Daca administrat intern, uleiul de cocos poate combate actiunea nociva a virusurilor si bacteriilor. Prin mecanismul lipidelor cu rol antimicrobian, cum ar fi acidul capric si cel lauric, poate sustine sistemul imunitar.

De asemenea, uleiul de cocos are un efect benefic asupra digestiei. Un studiu efectuat de Gastroparesis and Dysmotilities Association, din Canada, demonstreaza faptul ca acizii saturati din structura uleiului, avand efect antimicrobian, pot ajuta la tratarea infectiilor cu diverse bacterii ce provoaca indigestii. Stomacul fiind mai putin expus riscurilor indigestiei, poate fi combatut mult mai usor impreuna cu sindromul colonului iritabil.

Uleiul de cocos este benefic pentru sportivi

In momentul efortului fizic, corpul foloseste doua tipuri de combustibil: zaharurile si acizii grasi din organism. Utilizarea acizilor grasi din uleiul de cocos duce la producerea de cetone in organism, eliberand energia necesara oricarui sportiv in timpul antrenamentului. O lingurita de cocos adaugata in smoothie-uri sau shake-uri proteice poate fi de ajutor persoanelor care fac sport si vor sa slabeasca. Uleiul de cocos se asimileaza rapid in organism si se transforma in energie.

Mod de utilizare:

Datorita proprietatilor si beneficiilor sale, uleiul de cocos poate avea atat o administrare interna, putand fi consumat ca adjuvant nutritional in diferite diete, dar si una externa, avand numeroase intrebuintari in domeniul cosmeticii.

Atentionari:

Chiar si atunci cand este vorba despre alimentele sanatoase, ele trebuie consumate cu moderatie. Fiind o grasime, uleiul de cocos nu trebuie consumat in exces. Se recomanda consumul a cel mult 1-3 linguri de ulei de cocos (echivalentul a 20 g de grasimi saturate) pe zi pentru femei si cel mult 2 linguri de ulei de cocos pe zi pentru barbati.

De asemenea, daca il administrati extern, asigurati-va ca produsul cumparat este unul de calitate si ca uleiul de cocos este cat mai putin procesat si tratat prin substante chimice utilizate pentru albire sau pentru indepartarea mirosului.

Fie ca il folositi ca tratament pentru par, piele si ten, fie ca aliment nutritional, uleiul de cocos are o serie larga de beneficii si merita sa isi castige locul in stilul tau de viata.

Cum se consuma:

  • Aplicati o cantitate mica de ulei de cocos pe pielea usor umeda pentru hidratare.
  • Produsul este de asemenea recomandat pentru hidratarea parului expus la raze UV.
  • Expunerea prelungita la soare poate duce la deshidratarea parului si a pielii.

Cum actioneaza:

  • Ingrijire naturala dupa plaja, potrivit pentru hidratarea eferenta expunerii la soare.
  • Hidrateaza parul, pielea, unghiile.
  • Atentie: produsul este destinat uzului dupa plaja, nu protejeaza indeajuns pielea de razele UV.

Recomandari:

  • La temperaturi mai mici de 23°C produsul devine solid.
  • Pentru o utilizare corespunzatoare, a se pastra la peste 23°C.

Forma de prezentare: spray cu 120ml

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

Data ultimei actualizari: 17.10.2022

checkout.warnings.Notice