Dieta si nutritie

Ulei esential de Rozmarin, 30ml, Solaris

Brand: SOLARIS
In stoc
36,99 Lei

Pret / BUC: 36,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: Ulei esential de Rozmarin, 30ml, Solaris

652393296

Ulei esential de rozmarin, obtinut prin distilarea cu vapori de apa a plantei Rosmarinus Officinalis. Emana un parfum proaspat si patrunzator, usor camforat, cu subton lemnos, ce are un efect revigorant si energizant. Utilizat in aromoterapie, uleiul esential de rozmarin aduce beneficii in special pentru sistemul nervos, dar si pentru cel respirator. Imbunatateste calitatea memoriei, mareste capacitatea de concentrare si reduce stresul psihic, fiind un excelent tonic cerebral. Folosit pentru masaj, amelioreaza durerile (reumatice, musculare) si sustine circulatia sanguina periferica, favorizand incalzirea extremitatilor. Este inclus adesea in preparatele cosmetice pentru revitalizarea pielii, stimularea cresterii parului si eliminarea matretii.

Beneficii:

  • Mentionat in faimoasa lucrare „De Materia Medica” a botanistului grec Dioscoride, rozmarinul este o planta medicinala cunoscuta inca din vremurile antice pentru actiunile sale terapeutice exceptionale.
  • Desi il intalnim adesea ca ingredient in parfumuri si produse cosmetice, uleiul esential de rozmarin este folosit nu doar pentru ingrijirea parului sau pielii, ci si pentru tulburari nervoase, respiratorii, circulatorii sau digestive, in cazul congestiei hepatice, a durerilor musculare si reumatice, in apatie, oboseala, dificultati de concentrare samd.
  • Uleiul esential de rozmarin are proprietati antibacteriene, antioxidante, analgezice, digestive, stimulente (la nivel cognitiv, circulator si imunitar), antifungice, antiinflamatoare, tonice cerebrale si generale, antitumorale.
  • La baza actiunilor sale regasim principalii sai constituenti, compusii volatili: cineol, camfor, alfa-pinen, borneol, verbenona, linalol etc.
  • Uleiul esential de rozmarin reduce nivelul de stres si tensiunea nervoasa, imbunatateste activitatea mentala (memoria, vigilenta), incurajeaza claritatea si intelegerea, sustine sistemul imunitar si circulatia sanguina, favorizeaza cresterea parului, alina durerile.
  • imbunatateste functiile cognitive – rozmarinul este renumit pentru actiunea sa fortifianta la nivel mental. Cercetarile ne arata ca inhalarea uleiului de rozmarin poate preveni descompunerea acetilcolinei, un neurotransmitator important, implicat in procesele de gandire, concentrare si memorie. in cadrul unui studiu, in mica incapere in care cei 20 de adulti (participantii la studiu) urmareau sa rezolve problemele de matematica primite, cercetatorii au difuzat ulei esential de rozmarin. Rezultatele obtinute au aratat ca viteza si corectitudinea raspunsurilor au crescut direct proportional cu durata de difuzie a uleiului. Un alt studiu (publicat in International Journal of Neuroscience) a aratat ca studentii supusi in timpul unui test la aromoterapie cu ulei de rozmarin au fost mai vigilenti, s-au concentrat si si-au reamintit mai bine informatiile, comparativ cu cei din lotul placebo sau care au inhalat ulei esential de lavanda.
  • Potrivit unor cercetari, aromoterapia cu ulei de rozmarin ar putea imbunatati functiile creierului si in cazul adultilor ce sufera de dementa sau Alzheimer.
  • stimuleaza cresterea parului si previne matreata – uleiul de rozmarin stimuleaza circulatia sanguina la nivelul scalpului, previne si trateaza matreata, ajuta parul sa creasca mai lung si mai rezistent, incetineste incaruntirea prematura si previne caderea parului. S-a dovedit util in tratarea alopeciei androgenetice si a alopeciei circumscrise (Alopecia areata).Barbatii cu alopecie care au participat la un studiu au aplicat ulei de rozmarin pe scalp de doua ori pe zi, timp de 6 luni. in cazul lor, s-a putut observa aceeasi crestere a grosimii parului si semnificativ mai putine senzatii de mancarime comparativ cu cei care au folosit medicamentul Minoxidil.
  • ajuta la ameliorarea durerilor – in medicina alternativa, rozmarinul este folosit ca analgezic bland. Uleiul esential de rozmarin prezinta proprietati antiinflamatoare, benefice pentru eliminarea durerilor de cap, a durerilor musculare, reumatice, artritice.in cadrul unui studiu sud-coreean cu o durata de 2 saptamani, supravietuitorii unui accident vascular cerebral care prezentau dureri de umar au experimentat o reducere cu 30% a durerii in urma presopuncturii si masajului cu un mix de ulei de rozmarin si alte uleiuri esentiale, aceasta practica fiind aplicata zilnic, timp de 20 de minute.
  • reduce nivelul de stres – simpla inhalare a aromei uleiului esential de rozmarin poate reduce nivelul cortizolului, un hormon al stresului ce declanseaza in organism reactii de tipul „lupta sau fugi”. Un nivel marit de cortizol poate suprima activitatea sistemului imunitar, contribuie la insomnie si afecteaza dispozitia emotionala. Pe termen lung, stresul cronic predispune la ingrasare, stres oxidativ, hipertensiune arteriala, afectiuni cardiovasculare etc. Studentii care au participat la o cercetare au inhalat ulei de rozmarin inainte si in timpul unui examen. S-a putut observa la acestia o diminuare a pulsului cu aproximativ 9% si prin aceasta (implicit) si o reducere a stresului legat de examene.in cazul a 22 de adulti care au inhalat ulei de rozmarin timp de 5 minute, s-a dovedit ca saliva lor contine cu 23% mai putin cortizol, comparativ cu adultii care au mirosit un compus nearomatic.
  • poate imbunatati circulatia sanguina – masajul cu ulei esential de rozmarin este excelent in cazul circulatiei periferice deficitare. incalzeste corpul, imbunatateste circulatia sanguina, amelioreaza durerile. Daca ai mai mereu mainile si picioarele reci, chiar si in cazul unor temperaturi calde, uleiul de rozmarin poate fi un ajutor de nadejde pentru tine. Un studiu a aratat ca masajul mainilor cu un mix de uleiuri esentiale (ce includea si ulei esential de rozmarin) s-a dovedit mai eficient pentru incalzirea degetelor unui pacient cu simptomele bolii Raynaud decat un ulei neutru. Uleiul de rozmarin ajuta vasele de sange sa se dilate si incalzeste sangele, determinandu-l sa ajunga mai usor la extremitati si sa irige degetele de la maini si picioare.
    energizeaza si imbunatateste dispozitia – uleiul de rozmarin este ideal in caz de efort psihic intens, slabiciune mentala si oboseala. Confera energie, inlesneste vigilenta si atentia si are un efect euforizant, ce eleveaza starea de spirit. in urma aromoterapiei cu ulei de rozmarin, participantii la un studiu s-au simtit cu aproximativ 30% mai improspatati la nivel mental si cu 25% mai putin somnolenti in comparatie cu momentul in care au mirosit un ulei placebo. Amplificarea vigilentei a fost pusa in legatura cu anumite modificari ale undelor cerebrale, cu cresterea ritmului cardiac si respirator, a tensiunii arteriale. La 20 de minute dupa aplicarea topica, pe piele, a uleiului de rozmarin (diluat intr-un ulei baza), subiectii unei cercetari s-au simtit mai atenti, alerti, energici si voiosi.
  • ajuta la diminuarea inflamatiilor articulare – potrivit unor studii preliminare, uleiul de rozmarin ajuta la reducerea inflamatiilor tesuturilor, inflamatii ce pot declansa simptome precum umflare, durere si rigiditate.in cadrul unui studiu, genunchii unor persoane cu artrita reumatoida au fost masati timp de 15 minute, de 3 ori pe saptamana, cu un mix de uleiuri esentiale ce continea ulei de rozmarin. in cazul lor, s-a observat o scadere cu 50% a durerilor inflamatorii de genunchi dupa 2 saptamani, comparativ cu o scadere de doar 12% ce a fost inregistrata in cazul persoanelor pentru care nu a fost folosit uleiul respectiv.
    benefic in tratarea problemelor respiratorii – uleiul de rozmarin este un excelent antiseptic, util in eliminarea infectiilor respiratorii. Folosit in aromoterapie sau inhalatii, are si unele proprietati expectorante, prin care poate ameliora congestiile gatului ce sunt cauzate de alergii, raceli sau gripe.
  • ingrijeste pielea – avand proprietati antimicrobiene, uleiul de rozmarin este benefic in cazul eczemelor, a dermatitei, tenului gras ori acneic. Aplicatiile locale sau masajul cu ulei de rozmarin ajuta la tonifierea pielii si indeparteaza uscaciunea si impuritatile. Potrivit unui studiu, includerea regulata a uleiului de rozmarin in compozitia unei creme hidratante a aratat o imbunatatire semnificativa a nivelului de hidratare si a elasticitatii pielii.

Ingrediente: Rosmarinus Officinalis

Mod de utilizare: Te poti bucura de aroma energizanta a uleiului de rozmarin si de proprietatile sale terapeutice si cosmetice, incluzandu-l intr-o multime de aplicatii practice. De la aromoterapie si rutina pentru relaxare ori stimulare cognitiva, la ingrijirea parului si a pielii si pana la utilizari casnice sau aplicatii cu scop terapeutic, uleiul de rozmarin este cu adevarat un ulei versatil.

Iata cateva modalitati in care poti utiliza uleiul esential de rozmarin:

  • in aromoterapie: 3-5 picaturi in amestec cu 30 ml apa, in lampa de aromoterapie ori in difuzor. Odorizeaza mediul ambiant, avand efect placut si relaxant.
  • pentru masaj: 3-5 picaturi de ulei esential, diluate in 50 ml ulei baza pentru masaj.
  • bai aromatice: 5-10 picaturi de ulei esential/cada, dizolvate intr-un solvent (gel de dus, sapun lichid, spuma de baie etc.).
  • inhalatii: 2-3 picaturi de ulei esential la 1 l de apa fierbinte.
  • pentru ingrijirea parului si scalpului: 2-3 picaturi de ulei adaugate in sampoane si lotiuni pentru cresterea parului, eliminarea matretii si ingrijirea scalpului. Masajul regulat al pielii capului cu ulei de rozmarin hraneste scalpul si ajuta la eliminarea matretii. Pentru diverse probleme ale scalpului, poate fi amestecat cu ulei de tea tree si ulei de busuioc.
  • in compozitia unor produse de igiena corporala: in paste de dinti si deodorante handmade, picurat in gelul de dus. Elimina respiratia si transpiratia urat mirositoare si alte mirosuri neplacute.
  • in compozitia unor parfumuri si spray-uri odorizante naturale: pentru o aroma energizanta si proaspata, poate fi combinat cu ulei de portocale si ulei de lamaie. Pentru a recrea aroma unei gradini cu plante medicinale, este ideal amestecul de ulei de rozmarin cu ulei de lavanda si ulei de iasomie. Un parfum cald si lemnos poate rezulta prin combinarea uleiului de rozmarin cu ulei esential de lemn de trandafir sau ulei de tamaie.
  • Pentru diverse aplicatii topice, uleiul esential se dilueaza intr-un ulei gras purtator (ex: de cocos, migdale dulci, de susan etc.) inainte de a fi aplicat pe piele. Uleiul esential de rozmarin se preteaza si utilizarilor casnice, putand fi adaugat in compozitia unor produse pentru curatarea si igienizarea suprafetelor, inclus in lumanari handmade etc.

Contraindicatii si precautii:

  • Uleiurile noastre esentiale se folosesc doar in uz extern.
  • Nu se utilizeaza nediluate si nu se aplica pe pielea iritata sau sensibila. Se va evita contactul uleiului esential cu ochii si mucoasele.
  • Uleiul esential de rozmarin nu va fi folosit de catre persoanele alergice la produs si este contraindicat in epilepsie si hipertensiune arteriala, in perioada sarcinii.
  • Femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor mici si persoanelor cu afectiuni severe, aflate sub supraveghere medicala, le recomandam ca, inainte de a folosi uleiurile esentiale, sa consulte medicul sau specialistul in aromoterapie.

Forma de prezentare: 30ml.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

checkout.warnings.Notice