Uleiul esential de scortisoara este extras din Cinnamomum zeylanicum a familiei Lauraceae.
Acest ulei esential picant are o mare valoare in aromaterapie si lupta impotriva epuizarii si a sentimentelor de depresie si slabiciune. El are puternice proprietati anti-reumatice, este util in sistemul digestiv, in timp ce lupta, de asemenea, impotriva racelii si gripei.
Uleiul din frunze de scortisoara are un miros cald, de mosc picant si culoarea uleiului variaza de la galben, pentru uleiul din frunze si rosu-brun, pentru uleiul din coaja, care nu este, de obicei, folosit in aromaterapie. Vascozitatea uleiului este medie spre aposa.
Mod de utilizare:
Candela (lampa) odorizanta se foloseste in cazuri de bronsita acuta si raceli, precum si pentru a ajuta la depresie si sentimente de slabiciune. Pentru aceasta, se pune apa calduta in farfuria candelei, se adauga 3-5 picaturi de ulei si se aprinde lumanarea.
Baia – diluat in apa, uleiul de scortisoara se foloseste pentru a ajuta in probleme privind bronsita, diareea, frisoanele, infectii, gripa, reumatism si artrita. Datorita proprietatilor sale antiseptice foarte puternice, este potrivita pentru combaterea oricaror boli infectioase, de asemenea, este foarte benefica in calmarea spasmelor tractului digestive si amelioreaza greata si varsaturile. Uleiul se adauga inainte de a incepe baia si nu mai devreme, deoarece datorita caldurii acesta se evapora foarte usor. Astfel, pentru o baie se pun 4-6 picaturi de ulei esential (sau 4-6 picaturi de amestec) in 2-3 linguri de lapte nedegresat sau 2 linguri de ulei de baza, apoi se toarna compozitia in cada si se amesteca bine. Baia va dura 10-20 minute.
Mod de prezentare: recipient de 10ml.