Vara aceasta, amintirile frumoase se creeaza cu grija!

Vara aceasta, amintiri frumoase se formeaza cu grija!

Cele trei luni de vara sunt pline de experiente minunate, in care ne facem planuri cu cei dragi, plecam in vacante si ne bucuram de activitati in aer liber. Insa, e important sa acordam o atentie mare si aspectelor neplacute care pot aparea: soarele, efectele negative ale expunerii indelungate, afectiunile pe termen scurt sau lung.

La Dr. Max, gasesti sfaturi utile si toate produsele potrivite care te ajuta sa ai grija de frumusetea si sanatatea ta si a celor dragi tie!

Reguli pentru a sta la soare

Iti place sa petreci timp afara, la soare? Cerul albastru si soarele pot face minuni pentru starea noastra de spirit. Pentru multi dintre noi, ele reprezinta baza unei vacante reusite si a unei relaxari perfecte. Invata sa te bucuri de zilele insorite la mare, la cabana sau la munte intr-un mod sanatos si fara arsuri solare.

Reguli pentru a sta la soare

• Protejeaza-ti pielea chiar si la umbra, si chiar daca este innorat.
• Se recomanda sa stai in lumina directa a soarelui timp de maximum 4 ore. Evita sa faci plaja atunci cand radiatiile solare sunt intense (adica intre orele 11 si 15).
• Nu uita sa iti protejezi ochii cu ochelari de soare cu filtru UV, sa porti o palarie si haine largi.
• Nu uita sa te hidratezi corespunzator.
• Daca totusi ai arsuri solare, evita sa reiei expunerea timp de cateva zile.
• Nu expune deloc copiii sub 1 an la soare si foarte putin pe cei sub 3 ani.

Multi oameni subestimeaza riscurile asociate cu arsurile solare. Poate nu stiai, dar simptomele neplacute se pot dezvolta chiar si dupa 10 sau 20 de ani.

Sistemul imunitar al pielii repara sau distruge celulele deteriorate, dar chiar si capacitatea acestuia este limitata si de-a lungul anilor se poate epuiza, iar celulele incep sa se divida necontrolat. Fiecare arsura creste riscul de cancer, deoarece pielea isi aminteste fiecare arsura mult timp.


Intrebari frecvente

Cum sa alegi produsul potrivit pentru bronzare?
Ce inseamna, mai exact, SPF in crema de protectie solara?
Cum sa aplici corect crema de protectie solara?

Iti cunosti fototipul pielii?

Exista sase fototipuri de piele, fototipul I fiind cel mai deschis si fototipul VI cel mai inchis.

Fototipul I
Fototipul I
Fototipul II
Fototipul II
Fototipul III
Fototipul III
Fototipul IV
Fototipul IV

Fototipul (culoarea pielii) este influentata de cantitatea de melanina din piele. Fototipul prezice modul in care pielea va reactiona la expunerea la soarele de primavara sau de inceputul verii. Aceasta reactie este legata de pigmentarea pielii, culoarea ochilor si a parului. Cu cat pielea, parul si ochii persoanei sunt mai deschise, cu atat numarul fototipului pielii este mai mic.


Cum sa alegi forma potrivita de protectie solara?

Crema
Fluid
Spray
Lotiune
Ulei
Stick
Gel
Alte texturi

Cum sa alegi crema de protectie solara pentru copii?

Pielea sugarilor si copiilor sub 3 ani este mai subtire, mai permeabila si nu are un sistem de aparare complet dezvoltat, prin urmare, lumina soarelui patrunde mai adanc in piele. La copii, supraincalzirea corpului, iritatia pielii, arsurile sau eruptiile solare apar mult mai des atunci cand stau la soare.

Cum sa alegi crema de protectie solara pentru copii?

Copiii sub 1 an nu trebuie expusi deloc la lumina soarelui. Copiii sub 3 ani foarte putin. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani, produsele de protectie solara ar trebui sa contina, in mod ideal, filtre minerale, care sunt potrivite pentru utilizare pe toate partile corpului, care nu sunt acoperite de imbracaminte.

Filtrele minerale reflecta si imprastie radiatiile. Acestea nu sunt absorbite de piele, ci raman pe suprafata acesteia. In plus, filtrele minerale protejeaza imediat dupa aplicare (nu trebuie sa asteptati 20-30 de minute, precum filtrele chimice, inainte de a fi absorbite in piele) si sunt mai rezistente la apa.

Cu toate acestea, filtrele minerale au si dezavantajele lor - sunt ceva mai greu de intins, lasa o pelicula albicioasa si pot infunda porii. Filtrele UV chimice pot fi recomandate si pentru copiii incepand cu varsta de 3 ani, dar cu cel putin SPF 30.


Sfaturile noastre

La ce sa fii atenta cand te bronzezi in timpul sarcinii?
Eczema atopica si soarele
Cum sa protejezi pielea de arsuri in timpul sportului?
Suferi de alergie solara?
Cum functioneaza filtrele UV minerale?
Daca ma ard?

Ingrijirea dupa bronz

Ingrijirea dupa o sesiune de bronz este foarte importanta. Pielea este deshidratata si predispusa la iritatii dupa ce a stat la soare. Radiatiile UV de unde scurte, care actioneaza asupra celulelor pielii in timpul bronzarii, determina formarea de radicali liberi foarte reactivi, care ulterior deterioreaza celulele.

Cu cat leziunile sunt mai grave, cu atat creste riscul aparitiei ridurilor si a leziunilor cronice.

Pe langa folosirea corecta a produsele de protectie solara, trebuie sa acorzi aceeasi atentie si produselor folosite dupa bronz, care contin de obicei antioxidanti ce intaresc propriul sistem de protectie al pielii in lupta impotriva radicalilor liberi.

In plus, datorita substantelor incluse cu efect calmant si hidratant, pielea bronzata va fi mai putin stresata.


Autobronzante

Autobronzantele confera pielii un aspect bronzat chiar si fara a sta la soare. Acestea pot fi folosite pe corp si pe fata.

Ca bronzul sa fie uniform, este indicat sa-ti exfoliezi pielea inainte de a aplica autobronzantul si sa acorzi o atentie sporita intinderii uniforme a produsului (cu exceptia zonei ochilor).

Produsele autobronzante nu ofera protectie impotriva radiatiilor UV, de aceea este necesar sa aplici in continuare produse cu SPF. Ai nevoie de sfaturi pentru alegerea unei creme de protectie solara potrivite?

Te asteptam in HIPER Dr. Max! Aici vei gasi nu doar o gama variata de produse la preturi avantajoase, ci si consultanti special pregatiti care vor fi bucurosi sa te indrume si sa te ajute sa faci alegerea potrivita.

Vara frumoasa si insorita,
Echipa Dr. Max

Vara frumoasa si insorita

checkout.warnings.Notice