Cel mai bun demachiant: sfaturi si recomandari
Demachiantul este un produs de ingrijire a pielii folosit pentru a indeparta machiajul, impuritatile, sebumul si celulele moarte de pe fata. Demachierea reprezinta un pas important in rutina de curatare a tenului, deoarece ajuta la mentinerea pielii curate si sanatoase, prevenind infundarea porilor si aparitia imperfectiunilor.
Continutul articolului
Tipuri de demachiante: cum alegi produsul potrivit pentru pielea ta?
Demachiantul este un element esential in rutina de ingrijire a pielii, cu diferite forme disponibile pe piata, fiecare cu caracteristicile sale specifice[1]. De exemplu, demachiantele lichide sunt eficiente pentru indepartarea machiajului de zi cu zi. Acestea sunt usor de utilizat si sunt potrivite pentru majoritatea tipurilor de piele. Totusi, acestea pot fi prea puternice pentru pielea sensibila, deci este important sa testezi produsul pe o portiune mica de piele inainte de a-l utiliza regulat.
Balsamurile de curatare sunt o alta optiune populara. Acestea sunt de obicei blande cu pielea si sunt eficiente pentru indepartarea machiajului rezistent la apa si pot fi utilizate daca ai un ten predispus la acnee si pori blocati. La randul lor, uleiurile de demachiere sunt de asemenea eficiente pentru indepartarea machiajului rezistent la apa si sunt potrivite pentru pielea uscata, dar nu sunt cea mai buna alegere daca ai un ten gras. [2] Atentie, insa: anumite uleiuri se pot usca pe piele, deci asigura-te ca optezi pentru o formula care sa se potriveasca tenului tau uscat.
Servetelele demachiante sunt o optiune convenabila, deoarece pot fi folosite oriunde si oricand. Cu toate acestea, nu sunt foarte eficiente pentru indepartarea machiajului rezistent la apa si pot fi prea dure pentru pielea sensibila, iritand pielea, insa sunt ideale, in schimb, pentru tenul gras, cu exces de sebum. Apele micelare au o actiune delicata cu tenul si sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibila. [2] Persoanele care au pielea grasa pot utiliza o apa micelara fara clatire, cu ingrediente hidratante.
Ce este demachiantul bifazic?
Demachiantul bifazic este un alt produs cosmetic utilizat frecvent. Acesta este foarte apreciat datorita eficientei sale dovedite in indepartarea machiajului rezistent la apa. Demachiantele bifazice combina atat beneficiile apelor micelar, cat si pe cele ale uleiurilor demachiante. Practic, acestea actioneaza in doua etape distincte, respectiv:
- Componenta uleioasa, formata din uleiuri vegetale, bogate in acizi grasi, care elimina machiajul rezistent. Uleiurile vegetale au proprietati benefice pentru ingrijirea pielii deoarece textura lor le permite sa indeparteze delicat machiajul fara a deteriora pielea. Pentru a le sustine actiunea, in anumite demachiante sunt adaugati si emolienti.
- Componenta apoasa, mai densa decat faza uleioasa, se bazeaza pe proprietatile hidrosolului, un ingredient bland, bine tolerat de tesutul cutanat. Partea pe baza de apa are rolul de a curata pielea in profunzime.
Demachiantul bifazic este util pentru persoanele care folosesc machiaj rezistent la apa, fiind de nelipsit inclusiv din trusa de cosmetice a make-up artistilor. Printre avantajele acestui produs se numara faptul ca actioneaza eficient chiar si in cantitate mica, este potrivit oricarui tip de ten, inclusiv pielii sensibile.
Recomandari de demachiante eficiente si accesibile
Pe drmax.ro vei gasi tot ce ai nevoie pentru a-ti crea o rutina de ingrijire si de infrumusetare personalizata, in acord cu nevoile tenului tau. Demachiantele se regasesc si ele in oferta de produse de pe site-ul nostru, iar printre cele mai apreciate produse din aceasta categorie se numara si demachiantul bifazic cu acid hialuronic de la L'Erbolario. Ingredientul activ, acidul hialuronic cu greutate moleculara mica, medie si mare, alaturi de vitamina E din soia si uleiurile de plante creeaza un produs care este natural, in proportie de 98% si ale caror beneficii sunt incontestabile.
Acest demachiant actioneaza eficient pentru indepartarea urmelor de machiaj, depunand o pelicula de protectie care regleaza rata de hidratare si promoveaza productia fiziologica de colagen. Produsul nu contine siliconi, parabeni sau petrolat, fiind potrivit pentru pielea sensibila, inclusiv pentru zona ochilor.
Daca preferi demachiantele cu o textura mai catifelata, iti recomandam laptele demachiant pentru ten sensibil de la Evoluderm, care are la baza o formula vegana, imbogatita cu ulei de migdale dulci si extract de bumbac. Acesta este ideal pentru tenul sensibil, deoarece indeparteaza machiajul si impuritatile fara sa irite pielea. In plus, extractul de bumbac netezeste si protejeaza datorita continutului bogat in antioxidanti. Produsul hraneste pielea, oferind o senzatia de confort, fara a usca tenul.
Cum sa folosesti corect demachiantul pentru rezultate optime?
Pregatirea pielii este primul pas esential in utilizarea corecta a demachiantului. Inainte de a aplica produsul, pielea trebuie sa fie umezita cu apa calduta. Acest lucru ajuta la deschiderea porilor, facilitand curatarea si eliminarea machiajului si a impuritatilor. In al doilea rand, demachiantul trebuie aplicat corect pe intreaga fata, inclusiv pe zona ochilor si pe gat. Miscarile circulare blande, de jos in sus, sunt recomandate pentru a stimula circulatia si a preveni lasarea pielii.
Dupa aplicarea demachiantului, este important sa oferi timp produsului sa-si faca efectul. Acest lucru permite ingredientelor active sa patrunda in piele si sa elimine eficient machiajul si impuritatile. Se recomanda un timp de asteptare de cel putin 2-3 minute.
Ultimul pas este indepartarea demachiantului. Produsul trebuie eliminat cu apa calduta si un prosop moale sau cu o discheta demachianta. Este esential sa nu frecam pielea, ci sa tamponam usor pentru a indeparta produsul. Dupa indepartarea demachiantului, fata se clateste cu apa rece pentru a inchide porii si a pastra hidratarea.
Alte informatii utile despre utilizarea demachiantului
- Lasarea machiajului pe ten peste noapte poate provoca o acumulare de resturi care infunda porii si produc bacterii ce pot duce la probleme ale tenului, cum ar fi cosuri si comedoane. [2]
- Demachiantele sunt folosite ca prima etapa in rutina de ingrijire a pielii, ele indepartand delicat machiajul, murdaria si excesul de sebum. Acestea trebuie utilizate indiferent daca ai folosit sau nu produse de make-up, pentru a elimina praful si murdaria care se acumuleaza pe ten.
- Este important sa verifici intotdeauna eticheta produsului pentru a determina daca demachiantul este conceput pentru a indeparta machiajul fetei si/sau pe cel al ochilor, deoarece nu toate demachiantele pot fi utilizate pe zona delicata a ochilor.
Acesti patru pasi reprezinta o rutina de baza pentru utilizarea corecta a demachiantului, care poate fi adaptata in functie de tipul de piele si de produsul utilizat. Este important sa ne amintim ca fiecare tip de piele este unica si poate necesita ingrijire si produse specifice.
Surse:
1. Boots Beauty Team. “The Different Types of Make-up Remover - Boots.” Boots.com, Boots, 2024, www.boots.com/skincare-beauty-advice/makeup-tutorials/makeup-basics/types-of-makeup-remover. Accessed 20 Aug. 2024.
2. “Bifesta Website.” Bifesta, 2021, www.bifesta.sg/topics/your-ultimate-guide-to-choosing-the-right-makeup.php. Accessed 20 Aug. 2024.