Ingrijirea pielii acneice – Gama T Pharmaceris
Descopera solutii eficiente pentru tratarea acneei si ingrijirea tenului mixt/gras. Afla reguli esentiale, inclusiv utilizarea acidului salicilic pentru o piele sanatoasa!
Continutul articolului
Acneea este o afectiune comuna a pielii care apare atunci cand foliculii de par de sub piele se infunda. Sebumul (uleiul care ajuta pielea sa nu se usuce) si celulele moarte astupa porii, ceea ce duce la aparitia unor leziuni. Cel mai adesea, eruptiile apar pe fata, dar pot aparea si pe spate, piept si umeri.
Cine este afectat?
- Acneea este foarte frecventa la adolescenti si la adultii tineri. Aproximativ 95% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 11 si 30 de ani sunt afectate de acnee intr-o anumita masura.
- Acneea este cea mai frecventa la fetele cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani si la baietii cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani.
- Majoritatea oamenilor au acnee intermitenta timp de mai multi ani inainte ca simptomele sa inceapa sa se amelioreze pe masura ce imbatranesc.
- In unele cazuri, acneea poate continua pana la varsta adulta. Aproximativ 3% dintre adulti au acnee peste varsta de 35 de ani.
Reguli pentru ingrijirea unui ten mixt/gras si pentru a trata acneea
1. Spalati-va pe fata cu un produs de curatare cu acid salicilic. Acidul salicilic exfoliaza delicat celulele epidermice moarte. Acesta restabileste structura uniforma a pielii si asigura un aspect sanatos, reducand formarea de comedoane.
Nu spalati zonele afectate ale pielii mai mult de doua ori pe zi. Spalatul frecvent poate irita pielea si agrava simptomele.
2. Nu stoarceti cosurile, altfel puteti dezvolta cicatrici de acnee. In schimb, aplicati local gelul tratament pentru leziuni inflamatorii T Pharmaceris.
Beneficii:
- Stimuleaza eficient eliminarea leziunilor acneice existente, reducandu-le dimensiunea si minimizandu-le aspectul;
- Previne aparitia semnelor inestetice;
- Are efect calmant, reduce roseata si stimuleaza regenerarea pielii.
3. Introduceti in rutina de ingrijire produse cu ingrediente active (acid mandelic, azelaic) care exfoliaza celulele moarte. Acneea apare atunci cand porii pielii se blocheaza cu sebum, bacterii, celule.
Acidul mandelic (prezent in crema Sebo Almond Peel T) este un ingredient inovator. O trasatura caracteristica a acidului mandelic este actiunea sa progresiva, ceea ce il face atat sigur, cat si usor de aplicat. De asemenea, are proprietati keratolitice si bactericide si regleaza glandele sebacee, ceea ce il face un tratament adjuvant potrivit pentru acnee.
Acidul azelaic (prezent in crema Comedo-Acne T) reduce secretia de sebum, inhiband stralucirea excesiva a pielii. Hidrateaza si netezeste pielea, imbunatatind in acelasi timp elasticitatea si densitatea.
4. Multi oameni vor intrerupe tratamentul daca nu vad rezultate imediate, insa, in functie de tipul de tratament, poate dura cateva saptamani pentru a vedea progrese substantiale. Continuati rutina de ingrijire si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Curatare, tonifiere, produse tratament.
5. Protejati pielea folosind o crema cu SPF. Soarele ofera o ameliorare temporara a leziunilor acneice, dar pe termen lung, el poate face ca petele si cosurile sa fie mult mai severe.
Alege un produs special creat pentru tenul mixt/gras si acneic, cu textura lejera.
6. Spalati-va parul in mod regulat si evitati produsele de styling. Daca scalpul este seboreic, foloseste Sampon normalizant pentru scalp Seboreic & Par gras Sebo-Purin H, Pharmaceris.
7. Daca acneea este pe spate, umeri sau piept, incercati sa purtati haine largi pentru a lasa pielea sa respire si aplicati o solutie antibacteriana. Evitati bentitele, sepcile si esarfele, sau spalati-le in mod regulat daca le folositi.
8. Exercitiile fizice regulate nu va pot ameliora acneea, dar va pot stimula starea de spirit si va pot imbunatati stima de sine. Faceti un dus cat mai curand posibil dupa ce terminati de facut exercitiile fizice, deoarece transpiratia poate irita acneea.
9. Hidratati-va si urmati un stil de viata sanatos. Unele studii arata cum consumul anumitor alimente poate agrava acneea. Cercetatorii continua sa studieze rolul dietei ca fiind o cauza a acneei.
10. Evitati anxietatea si stresul, deoarece acestea pot creste productia de cortizol si adrenalina, care agraveaza acneea.