Acest produs bogat in fibre este fabricat in mod traditional: graul se tine la aburi, apoi este uscat si ulterior este zdrobit.
Graul bulgur este o cereala straveche care ofera un stimul nutritiv in fiecare bob cu gust de nuca. Vechiul Testament mentioneaza bulgurul, iar graul era popular in vechea regiune mediteraneana.
Bulgurul se amesteca bine cu ierburi si legume si este ingredientul principal in mancarurile populare din Orientul Mijlociu, cum ar fi tabouleh (salata de bulgur) si kibbeh (un fel de chifteluta).
Bulgur are o textura ferma pe care il puteti manca simplu, precum orezul sau cuscusul, sau folosi ca ingredient pentru supe, retete si produse de patiserie. Bucatarii fierb de obicei bulgurul, dar poate fi si prajit, copt, prajit.
PRIMÉAL – inca din 1989 una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.
Beneficii:
- Beneficiile pentru sanatate ale graului bulgur provin in principal din continutul sau ridicat de fibre ca cereal integral. Cerealele bogate in fibre va ajuta cu digestia, sanatatea intestinala si gestionarea greutatii.
- Managementul greutatii- O dieta bogata in fibre este strans legata de pierderea in greutate. Consumul de fibre creste senzatia de satietate si iti hraneste bacteriile intestinale fara a fi nevoie sa consumi prea multe calorii.
- Dietele bogate in fibre ajuta, de asemenea, sa incetineasca absorbtia grasimilor si a zaharurilor in intestinul subtire, ceea ce va ajuta organismul sa gestioneze nivelul zaharului din sange si sa mareasca metabolismul.
- Fiind un aliment bogat in fibre, graul bulgur este un adaos excelent pentru o dieta bogata in fibre si cu continut scazut de grasimi si poate ajuta pe oricine sa-si gestioneze greutatea.
- Niveluri mai sanatoase de zahar din sange - Numeroase studii din ultimul deceniu au aratat ca consumul mai multor cereale integrale duce la rate mai scazute de diabet de tip II.
- Consumul de cereale integrale a fost asociat cu niveluri mai sanatoase de zahar din sange si cu o sensibilitate sporita la insulina, care, la randul sau, ajuta la gestionarea unor afectiuni precum diabetul.
- Oamenii de stiinta sunt de acord ca cerealele integrale, cum ar fi graul bulgur, ajuta la imbunatatirea controlului zaharului din sange din organism.
- Risc redus de boli de inima - Consumul de grau bulgur va va proteja sanatatea inimii si va ajuta la prevenirea tulburarilor cardiovasculare si a bolilor de inima. Un studiu a constatat ca pentru fiecare 10 grame de fibre adaugate la o dieta, riscul de deces din cauza bolii coronariene a scazut cu 17-35%.
Ingrediente: Grau dur prefiert si zdrobit*.
(* ingrediente provenite din Agricultura Ecologica)
Mod de consum: 1. Fierbeti 1 volum de bulgur in 2 volume de apa, intr-un vas acoperit, urmand instructiunile de pe produs. 2. Opriti focul, adaugati sare si lasati la umflat in acelasi vas. Se consuma cald, natur sau acompaniat de un platou de legume sau de carne.
Origine: Turcia.
Certificat: Ecocert FR-BIO-01.
Forma de prezentare: 500g.